Australian Open este, până la o eventuală hotărâre pro-Djokovic a Tribunalului, fără capul de serie numărul unu. Djokovic a rămas iar fără viză, după ce ministrul imigrării, Alex Hawke, a argumentat că "e în interesul public să procedez așa". "Azi mi-am exercitat puterea prevăzută în sub-secțiunea 133C(3) a Actului de Migrație și am anulat viza domnului Novak Djokovic. În această decizie, am luat în considerare informațiile primite de la Departamentul Afacerilor Interne și de la Poliția de Frontieră. Guvernul Morrison încearcă să protejeze cât mai mult frontierele Australiei, în special în relația cu COVID-19", se arată în comunicat.
Nole are o cale de atac, dar, în cazul în care instanța nu îi mai dă dreptate, va fi în imposibilitatea de a-și apărat titlul la Australian Open 2022. Locul sârbului pe tablou va fi luat de Andrey Rublev, cap de serie numărul 5, care fusese inițial repartizat în jumătatea inferioară a tabloului.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:

Nadal și Zverev, marii câștigătorii ai deciziei în cazul Djokovic

Rusul va "moșteni" astfel traseul lui Djokovic, pe un sfert de tablou în care se mai află Matteo Berrettini. Nole fusese extrem de norocos la tragerea la sorți, având, pe hârtie, un parcurs destul de ușor. Nadal se află și el pe această jumătate, dar ibericul nu ar fi avut probabil șanse în fața numărului unu mondial, într-o eventuală semifinală. Sârbul l-a învins pe "Matador" în majoritatea partidelor jucate în ultimii 5 ani, pe hard.
Acum, Rafa are o șansă bună la finală, el și Zverev fiind acum principalii "suspecți" pentru a ajunge în ultimul act. Germanul și spaniolul s-ar întâlni în sferturi, urmând ca învingătorul din dispută să fie, probabil, mare favorit în semifinala cu Rublev sau Berrettini.
Zverev e creditat în acest moment cu a doua șansă la trofeu, după Medvedev, capul de serie 2, care e prezent pe jumătatea cealaltă de tablou. Fără Djokovic, neamțul are o șansă mare pentru o finală. Într-un eventual duel cu Nole, în penultimul act, Zverev trebuia să treacă peste handicapul faptului că nu l-a învins niciodată pe sârb la un Grand Slam, deși în partidele de la Jocurile Olimpice și de la Turneul Campionilor de anul trecut, "Sascha" avusese câștig de cauză. Vorbim însă de confruntări disputate după sistemul "cel mai bun din 3 seturi". La Grand Slamuri, Nole pare un adversar mult mai greu pentru Zverev.
Posibile sferturi de finală la Australian Open 2022
  • Rublev - Berrettini
  • Zverev - Nadal
  • Tsitsipas - Sinner/Ruud
  • Medvedev - Felix Auger Aliassime
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 14 ORE
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 17 ORE