Djokovic nu a fost niciodată un tip foarte simpatizat în circuit, spre deosebire de Nadal şi, în special, marele Roger Federer. Sârbul a fost considerat de mulţi arogant, prea puţin uman şi un individ care se forţează să se facă plăcut. Ca atare, nu surprinde faptul că sârbul a fost lăsat fără susţinere în săptămâna de coşmar pe care a petrecut-o la Melbourne.
Prea puţini jucători i-au ţinut partea, ba mai mult, Nadal şi Tsitsipas au lăsat de înţeles că sârbul nu trebuie compătimit pentru ce a păţit, considerându-se mai presus de lege. În schimb, un australian, rebelul Nick Kyrgios, a ştiut să fie alături de numărul unu mondial. Asta în ciuda faptului că cei doi nu au avut niciodată o relaţie foarte bună. Dimpotrivă, sportivul de la Antipozi şi-a spus mereu părerea personală despre Nole, chiar dacă nu întotdeauna aceasta a fost una pozitivă.
Dar acum, Kyrgios a simţit că e de datoria lui să facă front comun cu Nole. Nu pentru că ar fi convins că dreptatea e de partea sârbului, ci pentru că e nevoie de unitate în ATP, între jucători. Din punct de vedere uman, Nole trece cu siguranţă prin cea mai grea perioadă de când se află în sport şi, ca atare, are nevoie să vadă că nu e tratat ca un paria de ceilalţi.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 2 ORE
CITEŞTE ŞI:
"VICTORIE TIMPURIE PENTRU AVOCAŢII LUI DJOKOVIC!". ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ FĂCUT DE AUSTRALIENI

Kyrgios: "Djokovic m-a contactat personal şi mi-a mulţumit"

Kyrgios a anunţat deja că va purta în parcul de la Australian Open un tricou cu mesajul "Let's go!", în onoarea lui Djokovic, iar sârbul s-a declarat extrem de recunoscător că Nick îi este alături în această perioadă dificilă.
"Novak m-a contactat personal pe Instagram și mi-a mulțumit pentru susținere. Nu eram eu cel de la care avea așteptări să iasă în public și să-l sprijine. Ca om, evident că se simte destul de înstrăinat de tot ce i se întâmplă. Acesta este un loc periculos în care să te afli - când simți că toată lumea este împotriva ta, ca și cum nu poți face nimic bine. Înțeleg furia față de el pentru că nu e vaccinat și a obținut o scutire medicală, dar dacă privești în perspectivă, are toate actele la el, tot ce i s-a cerut. La nivel uman, are nevoie de sprijin din partea altor jucători", a dezvăluit Kyrgios în timpul unui podcast.
Djokovic a rămas din nou fără viză, ieri, după ce ministrul integrării, Alex Hawke, a decis să i-o ridice pentru a doua oară. Avocaţii sârbului se aşteptau la o asemenea măsură şi au pregătit din timp documentaţia necesară pentru o nouă contestaţie. Azi au avut loc audieri, în care s-au discutat în mare parte chestiuni administrative, în perspectiva procesului propriu-zis de duminică.
Avocaţii sârbului au obţinut un mare beneficiu, anunţă presa australiană, cazul urmând să fie analizat duminică de un complet de judecată, nu doar de judecătorul Kelly (care i-a şi dat câştig de cauză numărului unu mondial acum 6 zile). Acest lucru reprezintă un atu important pentru Nole, în contextul în care decizia finală nu va mai putea fi atacată de autorităţi, ca în cazul în care verdictul era dat de un singur judecător. Cu alte cuvinte, dacă va fi găsit nevinovat, Djokovic va juca 100% la Australian Open, guvernanţii având "mâinile legate".
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31