Dacă în urmă cu o săptămână, tatăl numărului unu mondial îl numea pe fiul său "Spartacus" sau chiar "Isus", între timp lucrurile s-au schimbat. Probabil sfătuiţi că declaraţiile războinice îi alterează imaginea şi mai mult celui mai bun jucător al lumii, familia lui Djokovic a fost foarte discretă în ultimele zile.
Azi, după ce Tribunalul Federal a decis să nu mai întoarcă decizia de anulare a vizei, aşa cum se întâmplase luni, presa sârbă a încercat să îi contacteze pe părinţii lui Nole, convinşi că aceştia vor avea reacţii acide, generatoare de interes pentru public. Nu s-a întâmplat aşa: nimeni nu a discutat cu presa, dar în această după-amiază, într-un mod extrem de profesionist, familia lui Djokovic a trimis un comunicat de presă. Unul extrem de cumpătat, dar care arată clar poziţia avută de sârb: se consideră o victimă, iar politicul a avut un rol decisiv în expulzarea sa.
CITEŞTE ŞI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 14 ORE
PRIMĂ PAGINĂ SCANDALOASĂ A UNUI ZIAR AUSTRALIAN, DUPĂ EXPULZAREA LUI DJOKOVIC. SÂRBII SUNT REVOLTAŢI: "DE NECREZUT!"

Scrisoarea familiei lui Djokovic, după expulzarea lui Nole din Australia

"Suntem foarte dezamăgiți de decizia Curții Federale și de faptul că Novak trebuie să părăsească Australia. Nu a fost vorba doar de sport, ci de politică și de toate interesele care au predominat în acest caz. În ciuda comportamentului scandalos față de Novak, am crezut că sportul va câștiga. Am crezut că se va respecta faptul confirmat de instanță: că Novak are o viză valabilă, că se va face dreptate și că niciun "interes public" nu va fi o scuză pentru decizia de azi.
Sunt vremuri grele, mai ales pentru Novak, dar ceea ce trebuie să facem cu toții, mai ales noi, ca familie, este să-l susținem mai mult ca niciodată. Vom fi acolo pentru a a-l susţine pentru loviturile pe care le-a primit, pentru a-l ajuta să-și recapete energia, credința în acest sport, mai ales în fair-play, care a lipsit cu desăvârșire aici. Suntem mândri de el și de puterea de care a dat dovadă și de lupta pe care a dus-o cu demnitate. Credem că va ieși mai puternic din această situație și că timpul va arăta ceea ce a confirmat mereu până acum: că este un mare campion și un mare om. Familia Djokovic", se arată în comunicatul trimis presei de cei din familia sârbului.
De notat că asistăm la abia al 4-lea caz în era Open când numărul unu mondial nu participă la un Grand Slam. Precedentele au fost Marcelo Rios (Australian Open 1999), Pete Sampras (US Open 1999) şi Rafael Nadal (Wimbledon 2009).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44