Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Sousa îi "bate obrazul" lui Novak Djokovic: "Caută mereu o cale să ocolească regulile"

Cristian Mihală

Publicat 12/01/2022 la 14:47 GMT+2

Joao Sousa, fost pe 28 ATP, consideră că Novak Djokovic are o abordare rudimentară şi greşită de a privi raportul pandemie-tenis. Portughezul e de părere că numărul unu mondial caută de fiecare dată să eludeze regulile, deşi toţi le respectă.

Novak Djokovic of Serbia celebrates victory following his men's singles semi-final match against Kei Nishikori of Japan on Day Twelve of the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 7, 2018 in the Flushing neighborhood

Credit imagine: AFP

Novak Djokovic e în centrul unuia dintre cele mai mari scandluri din istoria tenisului. Sârbul a militat în ultimii doi ani împotriva vaccinului şi acum a fost pus într-o situaţie ingrată, odată cu sosirea în Australia. În cele din urmă, şi-a găsit dreptatea în instanţă, dar participarea la Australian Open nu e sigură, mai ales în contextul în care a făcut nişte dezvăluiri incredibile: a recunosc că, deşi era bolnav de COVID-19, s-a întâlnit cu jurnaliştii L'Equipe, pentru un interviu şi o şedinţă foto.
CITEŞTE ŞI:

Joao Sousa: "Alţii au fost forţaţi să se vaccineze, Djokovic e egoist"

Joao Sousa crede că atitudinea lui Djokovic nu ţine neapărat de o lipsă de responsabilitate, ci de faptul că mereu a fost obişnuit să fie tratat diferit, să aibă un statut aparte. Nu a fost niciodată obligat să se supună regulilor, de aici şi impresia că ar putea face orice, fără să existe consecinţe.
"Mulţi jucători - nu a fost cazul meu - nu au vrut să se vaccineze. Dar au fost forţaţi, pentru a evolua la turnee. Djokovic caută mereu o cale pe lângă reguli. Cred că este extrem de egoist să gândeşti aşa", a dezvăluit Joao Sousa, la Melbourne.
Portughezul, numărul 140 mondial, a câştigat azi meciul din calificările Australian Open, cu favoritul gazdelor, Polmans, în trei seturi, 3-6, 6-0, 6-4.
Lusitanul mai are de trecut de un singur tur pentru a se califica pe tabloul principal de la Antipozi. În meciul decisiv, Sousa va avea o partidă dificilă, contra moldoveanului Radu Albot.
În ceea ce îl priveşte pe Djokovic, decizia finală privind viza se va lua joi, dar presa din Australia susţine că sunt şanse mari ca sârbul să fie expulzat din ţară şi să nu participe la primul turneu de Grand Slam al anului.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo