Novak Djokovic e în centrul unuia dintre cele mai mari scandluri din istoria tenisului. Sârbul a militat în ultimii doi ani împotriva vaccinului şi acum a fost pus într-o situaţie ingrată, odată cu sosirea în Australia. În cele din urmă, şi-a găsit dreptatea în instanţă, dar participarea la Australian Open nu e sigură, mai ales în contextul în care a făcut nişte dezvăluiri incredibile: a recunosc că, deşi era bolnav de COVID-19, s-a întâlnit cu jurnaliştii L'Equipe, pentru un interviu şi o şedinţă foto.
CITEŞTE ŞI:
PRESA SÂRBĂ: "AUSTRALIA PREGĂTEȘTE CEL MAI RĂU SCENARIU PENTRU DJOKOVIC". CE AU AFLAT JURNALIŞTII DE LA BELGRAD
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 3 ORE

Joao Sousa: "Alţii au fost forţaţi să se vaccineze, Djokovic e egoist"

Joao Sousa crede că atitudinea lui Djokovic nu ţine neapărat de o lipsă de responsabilitate, ci de faptul că mereu a fost obişnuit să fie tratat diferit, să aibă un statut aparte. Nu a fost niciodată obligat să se supună regulilor, de aici şi impresia că ar putea face orice, fără să existe consecinţe.
"Mulţi jucători - nu a fost cazul meu - nu au vrut să se vaccineze. Dar au fost forţaţi, pentru a evolua la turnee. Djokovic caută mereu o cale pe lângă reguli. Cred că este extrem de egoist să gândeşti aşa", a dezvăluit Joao Sousa, la Melbourne.
Portughezul, numărul 140 mondial, a câştigat azi meciul din calificările Australian Open, cu favoritul gazdelor, Polmans, în trei seturi, 3-6, 6-0, 6-4.
Lusitanul mai are de trecut de un singur tur pentru a se califica pe tabloul principal de la Antipozi. În meciul decisiv, Sousa va avea o partidă dificilă, contra moldoveanului Radu Albot.
În ceea ce îl priveşte pe Djokovic, decizia finală privind viza se va lua joi, dar presa din Australia susţine că sunt şanse mari ca sârbul să fie expulzat din ţară şi să nu participe la primul turneu de Grand Slam al anului.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 6 ORE