Novak Djokovic a câştigat în instanţă dreptul de a juca la Australian Open, după ce un tribunal a decis că anularea vizei nu a fost decizia corectă. Chiar şi aşa, Nole nu are siguranţa că va fi pe tabloul de start al primului turneu de Grand Slam al anului, după ce autorităţile au găsit nereguli în formularul completat la sosirea în ţară. Alex Hawke, ministrul imigrării, va decide miercuri dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să facă pace în această speță.
Cert e că Australia a ieşit cu imaginea destul de şifonată după aceste zile, impresia multora fiind că Nole a fost o victimă a jocurilor politice ale lui Scott Morrison. Nick Kyrgios e ruşinat de modul în care ţara sa a gestionat situaţia, explicând de ce Djokovic nu ar fi trebuit să fie supus unui astfel de tratament.
"Mă simt jenat ca australian, după ce am văzut cum este tratat acest om are a făcut atâtea pentru sport. Chiar nu cred că e corect cum am procedat, dar media a contribuit şi ea la acest lucru. A făcut o adevărată furtună din nimic, mi s-a întâmplat şi mie în trecut", a spus Kyrgios, citate de The Age.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 6 MINUTE
CITEŞTE ŞI:

Kyrgios are COVID-19, dar va participa probabil la Australian Open

Nick Kyrgios a fost testat pozitiv la COVID-19 zilele trecute, dar participarea lui la Australian Open nu ar trebui să fie, în mod normal, în pericol.
Există o discuţie privind recuperarea sa fizică după o astfel de perioadă, dar cum nu are vreun simptom, lucrurile ar trebui să fie în regulă pentru talentatul sportiv de la Antipozi.
"Nu mă simt deloc rău, am luat toate măsurile de precauţie care se impuneau. Evident, nu e o pregătire ideală pentru Australian Open, dar sper să ofer un show pe teren, dacă totul va fi ok. Sper să am suficientă putere să fac asta", a mai spus "rebelul" tenisului mondial.
Poate cel mai mare talent al generaţiei sale, Kyrgios nu a fost niciodată dedicat 100% tenisului, lucru pe care l-a recunoscut mereu cu zâmbetul pe buze. Cu un asemenea talent, Nick probabil că avea toate datele să fi câştigat până acum 1-2 trofee de Grand Slam, dacă avea mentalul lui Djokovic, Nadal sau Federer, dar aşa a bifat doar două sferturi de finală (unul chiar la Australian Open, în 2015, când nu împlinise încă 20 de ani).
Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park, și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 3 ORE
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas
ACUM 12 ORE