Australienii Nick Kyrgios şi Thanasi Kokkinakis au cucerit, sâmbătă, titlul în proba de dublu la Australian Open, primul Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce au învins în finală altă pereche australiană, Matt Ebden/Max Purcell, cu 7-5, 6-4. Kyrgios şi Kokinakkis şi-au trecut în palmares primul lor titlu de Grand Slam, la dublu, şi au adus prima victorie Australiei din 1997, de la succesul lui Todd Woodbridge şi Mark Woodforde.
Simon Briggs, editorialist la Daily Telegraph, discută după această finală decizia luată de oficialii de la Australian Open acum câteva zile, când Kyrgios nu a pățit nimic deși a acționat similar cu Djokovic, la US Open 2020. Atunci, sârbul a fost descalificat, după ce a lovit cu o minge un arbitru. Acum, favoritul tribunelor, Kyrgios, a fost iertat de arbitru după un episod destul de asemămător.

Kyrgios, ocrotit de arbitri la Australian Open 2022

Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 19 ORE
După întreruperea unui punct, Nick a lovit cu toată puterea o minge, care, ajunsă în tribună, a lovit un copil, care a început să plângă din cauza durerii.
"Cenzura oficială la Australian Open este remarcabilă. Nimeni nu a spus un cuvânt despre ce s-a întâmplat în sferturile de finală de marți, când Kyrgios a trimis o minge în tribune, lovindu-l pe un copil. Când Novak Djokovic a făcut ceva similar la US Open 2020, a fost descalificat. Cu toate acestea, arbitra Eva Asderaki-Moore, care nu este cunoscută ca o persoană moale, a lăsat totul să treacă. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi oprit meciul, cum s-a întâmplat cu Djokovic, la US Open?", se întreabă jurnalistul de la The Telegraph.
Am văzut mingea ducându-se fix spre băiat și m-am gândit: "Ohh, nu, voi fi descalificat" | Nick Kyrgios, câștigător în proba de dublu de la Australian Open.
Istoria s-a scris altfel decât la US Open 2020, iar Nick şi Thanasi au câştigat primul lor titlu major, la 9 ani distanță de la Wimbledonul la juniori, cucerit tot la dublu.
După finală, Kyrgios a declarat că ''această săptămână a fost un vis devenit realitate şi nu aş fi vrut s-o fac cu oricine altcineva. Sunt super fericit. Nu ştiu cum am făcut asta şi cum s-a întâmplat''.
''Nick, te iubesc ca un frate. Sincer, nu mă aşteptam nici să ne apropiem de asta'', a declarat la rândul lui Kokkinakis.
În drumul lor către titlu, Kyrgios şi Kokkinakis au eliminat printre alţii favoriţii 1, croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic în turul doi, şi favoriţii trei, Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina) în semifinale.
Finala Australian Open 2022, Nadal - Medvedev va fi duminică de la ora 10.30, în direct și în exclusivitate pentru România, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11