Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"

Cristian Mihală

Actualizat 16/01/2022 la 15:59 GMT+2

Mats Wilander, marele campion suedez, regretă că Novak Djokovic nu va fi prezent la startul Australian Open, dar a menţionat că decizia luată azi de instanţă este cea corectă.

Djokovic im Gespräch mit Eurosport-Moderator Wilander

Credit imagine: Eurosport

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a expulzării. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal. Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alter acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.
Mulţi s-au grăbit să critice în termeni duri decizia autorităţilor de la Antipozi, văzându-l pe Djokovic o victimă a politicului. Cu un discut ponderat şi mereu ancorat în realitate, Mats Wilander, de şapte ori câştigător de turnee de Grand Slam, şi-a exprimat opinia în legătură cu subiectul. Expertul Eurosport îşi dorea enorm să îl vadă pe sârb încântând publicul de pe Rod Laver Arena cu loviturile sale, însă consideră că s-a luat decizia corectă. Dacă ne raportăm la faptul că aproape în unanimitate ceilalţi jucători sunt vaccinaţi şi dacă ne gândim la ce au îndurat oamenii din Melbourne în ultimul an, participarea lui Nole nu avea cum să fie posibilă, crede Mats.
"Îl înţeleg pe Novak că a încercat să joace la Australian Open, dar în acelaşi timp ştia foarte bine că regulile în această ţară sunt clare: trebuie să fii vaccinat. Trebuie să te gândeşti şi la ceilalţi jucători, toţi au ales să se vaccineze. E o veste tristă că nu va juca, bineînţeles. Dacă cred că e decizia corectă? Cred că da, pentru că milioane de oameni au murit de COVID-19 în lume, iar în Australia a fost o situaţie specială: s-a stat enorm de mult timp În lockdown. Australienii au suferit din acest punct de vedere, au fost foarte limitaţi în a se mişca şi, dacă îl tratai diferit pe Djokovic, nu era normal", a spus Wilander pentru Eurosport.
CITEŞTE ŞI:

Ce urmează pentru Novak Djokovic după Australian Open

Întrebat dacă l-ar fi văzut pe Djokovic câştigând la Australian Open 2022, Wilander a evitat să dea un răspuns clar, gândindu-se probabil că Zverev şi Medvedev l-au învins anul trecut, iar acum se află într-o formă fizică şi mentală superioară.
Totuşi, problema fundamentală pe care marele campion o ridică e legată de ce se va întâmpla în continuare cu Djokovic, în contextul Omicron, nu de ce ar fi putut fi. Dacă Roxana Mărăcineanu a anunţat deja că Nole nu va fi obligat să se vaccineze pentru a juca la Roland Garros, la Wimbledon şi US Open ar putea să se confrunte cu probleme similare cu cele din Australia.
"Cred că sunt jucători care îl pot învinge pe Djokovic, în acest moment. Dar, în acelaşi timp, nu poţi să susţii foarte clar acest lucru, pentru că ştim cu toţii ce luptător e Novak. Întrebarea care se pune acum nu e dacă Djokovic ar fi putut câştiga la Australian Open, ci dacă va putea să călătorească în continuare pentru a juca în circuit, anul acesta", a mai spus Mats.
De notat că asistăm la abia al 4-lea caz în era Open când numărul unu mondial nu participă la un Grand Slam. Precedentele au fost Marcelo Rios (Australian Open 1999), Pete Sampras (US Open 1999) şi Rafael Nadal (Wimbledon 2009).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo