După un 2021 în care a fost măcinată de accidentări, campioana noastră a revenit la cel mai înalt nivel în Australia. A câştigat la Melbourne Summer Set primul său turneu după o pauză de peste un an, pentru ca apoi să aibă o comportare meritorie la Australian Open. De altfel, Simo a fost atât de dominantă în primele tururi, încât mulţi specialişti au văzut-o să fie singura în stare să îi pună probleme lui Ash Barty în drumul spre trofeu.
Din păcate, Simona Halep a pierdut în optimile de finală, după o partidă pe muchie de cuţit cu Alize Cornet. Românca a suferit din cauza căldurii, iar la final recunoştea, pentru Eurosport, că a simţit dureri de stomac şi de ficat din cauza temperaturilor extreme
Simo rămâne doar cu lucrurile pozitive după aceste săptămâni petrecute la Antipozi, mai ales că Australia e o ţară specială pentru ea, ca urmare a legăturii indestructibile pe care o va avea mereu cu Darren Cahill, fostul antrenor.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 4 ORE
"Australia, ai fost minunată. Iau doar ce e pozitiv din timpul petrecut aici. Abia aştept să revin anul viitor. #ausopen #zâmbeştemereu", a scris Simona Halep pe Twitter.
CITEŞTE ŞI:
NADAL ȘI MEDVEDEV, TRATAȚI DIFERIT LA AUSTRALIAN OPEN. RUSUL LE BATE OBRAZUL ORGANIZATORILOR: "NU ȘTIU CE SĂ MAI FAC!"

Ce urmează pentru Simona Halep, după Australian Open

După înfrângerea încasată în optimi de la Alize Cornet, Simona Halep va veni cel mai probabil în țară pentru câteva zile de odihnă și reluarea antrenamentelor pentru următorul turneu. Simo nu este înscrisă la turneul de la Sankt Petersburg, astfel că o vom vedea din nou la treabă la turneul de la Dubai, acolo unde s-a impus în 2015 și 2020, care e programat în perioada 14-20 februarie. Mai apoi, Simo va evolua cel mai probabil și la turneul de la Doha, care se va disputa în perioada 21-27 februarie.
Halep va coborî pe poziţia 23 WTA după Australian Open, dar nu va avea multe puncte de apărat în restul anului, astfel că revenirea în TOP 10 WTA, având în vedere cât de montată şi serioasă e, pare o formalitate. Marele obiectiv al primei jumătăţi de an pentru Simona va fi cucerirea Roland Garros, în mai.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 9 ORE
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM O ZI