Djokovic a câștigat bătălia cu statul australian în legătură cu anularea vizei, dar refuzul său de a se vaccina și întreaga situație creată pare că i-a adus și mai multă antipatie din partea celorlalți jucători. Trebuie semnalat faptul că doar 4-5 sportivi din circuit l-au susținut public în perioada în care a fost cazat în hotelul pentru imigranți, dar azi, la sosirea în complexul Rod Laver, situația a fost extrem de ciudată.
În momentul în care liderul mondial pătrunde într-o sală de forță, pentru a efectua încălzirea înainte de antrenament, te-ai aștepta ca ceilalți să vină să îl salute și să își exprime susținerea, având în vedere prin ce a trecut. Doar că nimeni nu a făcut asta, instalându-se o tăcere nefirească în momentul în care Djokovic și-a făcut apariția.
"Djokovic nu are susținerea jucătorilor, firește, dar e un vibe ciudat. Înainte de antrenamentul de azi, Nole a venit la sala de forță pentru a se încălzi. S-a lăsat o liniște totală și toți l-au fixat cu privirea. Inconfortabil pentru el", a scris pe Twitter Ben Rothenberg, unul dintre cei mai buni jurnaliști pe tenis din lume.
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI:

Djokovic s-a antrenat la Australian Open departe de ochii tuturor

Djokovic s-a antrenat azi pe Rod Laver Arena, dar feedul care transmitea imagini de pe teren a fost întrerupt, iar accesul în tribune a fost intezis. Un membru al echipei de securitate de la stadion i-a transmis lui Ben Rothenberg că arena se va redeschide la 16:30, exact ora la care Nole trebuia să își termine ședința de pregătire.
"Singura modalitate de a-l vedea pe cel care a venit la Melbourne pentru a depăși recordul all-time de Grand Slamuri câștigate e dacă ai o dronă, pentru că organizatorii Australian Open au interzis total orice posibilitate de a-l privi pe Djokovic. Ce vremuri bizare trăim", a mai scris celebrul jurnalist.
Cu toate că a câștigat bătălia cu statul australian în instanță, Djokovic are în continuare emoții privind participarea la Melbourne. Alex Hawke, ministrul imigrării, va decide miercuri dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să facă pace în această speță. Atât The Age, o publicație renumită de la Antipozi, cât și The Guardian anunță că Djokovic a suspectat că a mințit în formularul de intrare în Australia. În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care "l-a uitat" în declarația completată.
Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park, și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Djokovic, provocat la Wimbledon de un jurnalist: "Te-a motivat să-l bați pentru că e australian?"
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Novak Djokovic e în turul 3 la Wimbledon! Nole, victorie superbă pe central cu Kokkinakis
IERI LA 14:45