Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, după ce a salvat incredibil un meci ce părea pierdut: "Nu ştiu cum am făcut, am fost complet distrus"

Cristian Mihală

Actualizat 25/01/2022 la 09:57 GMT+2

Rafa Nadal s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, după o partidă dramatică, în care s-a chinuit cu dureri la stomac. "Matadorul" s-a impus în disputa cu Shapovalov în decisiv, scor 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, iar la final a vorbit la cald despre partidă.

Rafael Nadal - Open d'Australie 2022

Credit imagine: Eurosport

Rafa rămâne în cursa pentru al 21-lea titlu de Grand Slam. Impresionant în precedentele tururi, Nadal a început perfect contra lui Shapovalova, câştigând relativ uşor primele două seturi. La 4-5 în setul 3, ibericul a avut un scurt-circuit pe propriul serviciu, dar se părea că setul luat de Shapovalov va fi doar un foc de paie.
Din păcate pentru el, Rafa a acuzat probleme mari la stomac, în setul 4, astfel că şansele la victorie s-au răsturnat. Cu toate că sportivul din Canada avea ascendent moral, după două seturi la rând, experienţa şi valoarea şi-au spus cuvântul. Nadal a strâns din dinţi, s-a adunat, şi a făcut un decisiv mare, mergând în penultimul act.
"Nu ştiu cum am câştigat acest meci. Am fost complet distrus, a fost foarte cald, o zi foarte dificilă. Nu m-am pregătit pentru aşa ceva. Am avut puţin noroc la începutul setului 5, după ce în primele două seturi am jucat foarte bine. Dar el a servit foarte bine, în condiţiile în care eu am devenit rigid. E o victorie extraordinară, sunt foarte fericit", a spus Nadal la final.
CITEŞTE ŞI:

Nadal va juca vineri în semifinale, la Australian Open

În semifinale, Nadal va juca împotriva câştigătorului din duelul Berrettini - Monfils. Rafa va pleca în teorie mare favorit, dar soarta acelei dispute va dispute foarte mult de recuperarea lui Rafa, care a jucat peste 4 ore azi şi de natura problemelor de la stomac.
"Am început să mă simt rău, am avut o problemă stomacală. Mi-au luat tensiunea, m-au verificat, apoi am primit o pastilă. Lucrurile s-au îmbunătăţit cât de cât, dar am avut noroc că am servit foarte bine în setul 5. Acum sper cu tărie că voi fi pregătit pentru semifinală. Sunt atât de fericit că voi mai juca o dată pe Rod Laver, mă bucur enorm şi nu pot să le mulţumesc suficient fanilor pentru sprijin", a mai spus Nadal.
În urmă cu 3 luni, nu ştiam dacă voi mai fi prezent la vreun meci, în circuit, din cauza problemelor la picior. Să fiu în semifinale la Australian Open e un cadou din partea vieţii | Rafa Nadal
Nadal va reveni în arenă abia vineri pentru duelul din semifinale, astfel că va avea o zi în plus de odihnă faţă de anii trecuţi, când prima semifinală masculină avea loc joia.
7 semifinale are în acest moment Nadal la Australian Open. El a câştigat trofeul o singură dată, în 2009.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo