Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic nu merge în Serbia. Unde se "tratează" după ce a pățit și ce înțelegere a făcut cu australienii

Cristian Mihală

Publicat 17/01/2022 la 12:30 GMT+2

Novak Djokovic era așteptat ca un erou în Serbia, după ce a pătimit la Australian Open, însă nu va ajunge în țara natală deocamdată. Numărul unu mondial a preferat să meargă la Marbella.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

UPDATE Deși se părea că Djokovic va merge la Marbella, pentru a se remonta psihic după perioada extrem de solicitantă din punct de vedere mental, în cele din urmă sârbul s-a decis să se întoarcă în Serbia.
"Tenismenul sârb s-a urcat într-un avion spre Belgrad, unde va ajunge după 11 zile de luptă juridică cu autoritățile din Australia", scrie blic.rs, care a postat și o imagine de la îmbarcare.
Novak Djokovic
Știrea inițială

Djokovic amână revenirea în Serbia

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia ieri, după o săptămână teribilă, în care a stat permanent în stres, neștiind davă va juca sau nu la Melbourne. Deși sârbii voiau să îi facă o primire de gală marelui campion, Nole a preferat să stea departe de orice o perioadă, astfel încât să își limpezească gândurile.
Astfel, Nole a mers la Marbella, urmând să se întoarcă la Belgrad peste abia 10 zile.
"Djokovic va ajunge mai întâi în Spania, unde va rămâne în următoarele 10 zile, iar după aceea se va întoarce în patria sa. La Marbella, Novak li se va alătura soției sale Jelena și copiilor, care au rămas acolo după ce au petrecut sărbătorile în Belgrad", notează blic.rs.
Sârbii și-au arătat susținerea necondiționată pentru Nole și îl așteaptă în țara natală.
De notat faptul că sârbul a făcut o înțelegere cu oficialii de la Australian Open pentru a nu face vreo declarație în legătură cu ce s-a întâmplat în următoarele două săptămâni. Se dorește, astfel, ca totul să se învârtă în jurul tenisului și să fie dat uitării scandalul.
"Novak a încheiat un acord cu organizatorii turneului să nu facă vreo declarație până la încheierea primului Grand Slam al anului", mai scriu sârbii.

Djokovic, sprijinit de unii jucători, după ce a pățit în Australia

Trebuie spus că, dacă presa australiană a salutat decizia expulzării lui Djokovic, au fost destui jucători din ATP şi WTA care au fost solidari cu Nole.
Vasek Pospisil, care îi este şi bun prieten sârbului, a fost probabil cel mai vocal.
"Novak nu ar fi mers niciodată în Australia dacă nu i-ar fi oferit acea dispensă de a intra în ţară. Ar fi sărit peste Australian Open şi ar fi stat acasă cu familia şi toată această mizerie nu ar mai fost subiect pentru nimeni. Era în agenda politică să fie expulzat, mai ales că vin alegerile". Nu e vina lui, nu şi-a forţat în niciun fel intrarea în Australia, nu "şi-a făcut propriile reguli", cum s-a spus. Dacă nu era invitat, rămânea acasă", a scris Pospisil.
Alize Cornet e şi ea alături de sârb şi s-a declarat dezamăgită de faptul că nu a existat mai multă unitate printre jucători pentru a-l susţine.
"Mă pricep prea puţin pentru a judeca situaţia. Dar ceea ce ştiu e că Novak a fost mereu primul care a luptat pentru jucători. Dar nimeni nu s-a ridicat acum să îi ia apărarea. Fii puternice, @DjokerNole", a scris sportiva din Franţa pe Twitter.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo