Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primă pagină scandaloasă a unui ziar australian, după expulzarea lui Djokovic. Sârbii sunt revoltaţi: "De necrezut!"

Cristian Mihală

Actualizat 16/01/2022 la 16:16 GMT+2

The West Australian a ieşit cu o primă pagină scandaloasă, după ce Novak Djokovic a fost forţat să părăsească Melbourneul. Presa sârbă e indignată de modul în care au tratat unii dintre ziariştii de la Antipozi subiectul.

Novak Djokovic, tête baissée, a perdu son combat judiciaire contre l'Australie.

Credit imagine: Imago

Djokovic a pierdut în faţa instanţei apelul avocaţilor săi de a-şi recupera viza, astfel că a zburat deja spre Dubai, de unde va face legătura cu Europa.
Australienii voiau, în proporţie de 71%, conform unui sondaj făcut înaintea verdictului, ca Djokovic să fie expulzat. În consecinţă, dorind probabil să fie cât mai "zgomotoşi" şi să ajungă la publicul lor ţintă, The West Australian a ales să pună pe prima pagină un mesaj care pe mulţi i-a revoltat.
"Pleacă acasă, prietene", au scris jurnaliştii sursei amintite mai sus, pe prima pagină. Mai exact, traducerea mai apropiată de adevăr ar fi "marş", dar Eurosport a ales să nu iasă cu un astfel de titlu din respect pentru Djokovic şi pentru cititorii noştri.
Cum era de aşteptat, presa din Serbia a reacţionat imediat, condamnând în termeni duri ce au făcut omologii de la Antipozi.
"Primă pagină scandaloasă a unui cotidian din Australia", titrează blic.rs, care apoi nu poate înţelege cum australienii au făcut chiar un titlu de glorie din exprimarea golănească folosită.
"De necrezut. Ei au fost primii care s-au lăudat cu această copertă", mai notează sârbii.
CITEŞTE ŞI:

Câţiva jucători din WTA şi ATP, alături de Djokovic

Trebuie spus că, dacă presa australiană a salutat decizia expulzării lui Djokovic, au fost destui jucători din ATP şi WTA care au fost solidari cu Nole.
Vasek Pospisil, care îi este şi bun prieten sârbului, a fost probabil cel mai vocal.
"Novak nu ar fi mers niciodată în Australia dacă nu i-ar fi oferit acea dispensă de a intra în ţară. Ar fi sărit peste Australian Open şi ar fi stat acasă cu familia şi toată această mizerie nu ar mai fost subiect pentru nimeni. Era în agenda politică să fie expulzat, mai ales că vin alegerile". Nu e vina lui, nu şi-a forţat în niciun fel intrarea în Australia, nu "şi-a făcut propriile reguli", cum s-a spus. Dacă nu era invitat, rămânea acasă", a scris Pospisil.
Alize Cornet e şi ea alături de sârb şi s-a declarat dezamăgită de faptul că nu a existat mai multă unitate printre jucători pentru a-l susţine.
"Mă pricep prea puţin pentru a judeca situaţia. Dar ceea ce ştiu e că Novak a fost mereu primul care a luptat pentru jucători. Dar nimeni nu s-a ridicat acum să îi ia apărarea. Fii puternice, @DjokerNole", a scris sportiva din Franţa pe Twitter.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo