Djokovic a pierdut în faţa instanţei apelul avocaţilor săi de a-şi recupera viza, astfel că a zburat deja spre Dubai, de unde va face legătura cu Europa.
Australienii voiau, în proporţie de 71%, conform unui sondaj făcut înaintea verdictului, ca Djokovic să fie expulzat. În consecinţă, dorind probabil să fie cât mai "zgomotoşi" şi să ajungă la publicul lor ţintă, The West Australian a ales să pună pe prima pagină un mesaj care pe mulţi i-a revoltat.
"Pleacă acasă, prietene", au scris jurnaliştii sursei amintite mai sus, pe prima pagină. Mai exact, traducerea mai apropiată de adevăr ar fi "marş", dar Eurosport a ales să nu iasă cu un astfel de titlu din respect pentru Djokovic şi pentru cititorii noştri.
Australian Open
"Barty Party" is over! Așa și-a luat super-campioana australiană "la revedere" de la tenis
23/03/2022 LA 12:44
Cum era de aşteptat, presa din Serbia a reacţionat imediat, condamnând în termeni duri ce au făcut omologii de la Antipozi.
"Primă pagină scandaloasă a unui cotidian din Australia", titrează blic.rs, care apoi nu poate înţelege cum australienii au făcut chiar un titlu de glorie din exprimarea golănească folosită.
"De necrezut. Ei au fost primii care s-au lăudat cu această copertă", mai notează sârbii.
CITEŞTE ŞI:
MATS WILANDER A FĂCUT LUMINĂ ÎN CAZUL "NOVAK DJOKOVIC": "DACĂ CRED CĂ E DECIZIA CORECTĂ?"

Câţiva jucători din WTA şi ATP, alături de Djokovic

Trebuie spus că, dacă presa australiană a salutat decizia expulzării lui Djokovic, au fost destui jucători din ATP şi WTA care au fost solidari cu Nole.
Vasek Pospisil, care îi este şi bun prieten sârbului, a fost probabil cel mai vocal.
"Novak nu ar fi mers niciodată în Australia dacă nu i-ar fi oferit acea dispensă de a intra în ţară. Ar fi sărit peste Australian Open şi ar fi stat acasă cu familia şi toată această mizerie nu ar mai fost subiect pentru nimeni. Era în agenda politică să fie expulzat, mai ales că vin alegerile". Nu e vina lui, nu şi-a forţat în niciun fel intrarea în Australia, nu "şi-a făcut propriile reguli", cum s-a spus. Dacă nu era invitat, rămânea acasă", a scris Pospisil.
Alize Cornet e şi ea alături de sârb şi s-a declarat dezamăgită de faptul că nu a existat mai multă unitate printre jucători pentru a-l susţine.
"Mă pricep prea puţin pentru a judeca situaţia. Dar ceea ce ştiu e că Novak a fost mereu primul care a luptat pentru jucători. Dar nimeni nu s-a ridicat acum să îi ia apărarea. Fii puternice, @DjokerNole", a scris sportiva din Franţa pe Twitter.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Ultimul punct din cariera lui Ash Barty. Australianca și-a anunțat retragera, la doar 25 de ani
23/03/2022 LA 05:58
Australian Open
Djokovic, întrebat cu cine a ţinut în finala Australian Open. "Fiul meu, Stefan, a ţinut cu Nadal"
16/02/2022 LA 09:11