Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția Renatei Voracova, sportiva deportată din Australia, când a aflat că Djokovic a câștigat procesul

Cristian Mihală

Actualizat 11/01/2022 la 08:23 GMT+2

Renata Voracova, sportiva expulzată din Australia, regretă că nu a avut aceeași șansă ca Djokovic, pentru a-și susține nevinovăția în fața unui judecător, dar se bucură că, după decizia pro-Nole, poate face demersuri astfel încât să nu fie interzisă la Antipozi pentru 3 ani, așa cum se întâmplă acum.

Renata Voracova à Portsmouth en 2018

Credit imagine: Getty Images

Renata Voracova a fost o victimă a luptei Djokovic - Australia. Deși pătrunsese fără probleme în Melborune, statul australian a conștientizat că ar putea avea probleme la proces, în contextul în care nu a judecat uniform toate derogările primite de jucătorii care urmau să participe la "openul vesel". Ca atare, viza i-a fost anulată și a fost transportată de urgență în același hotel pentru imigranți ca Novak Djokovic, înainte de a fi deportată. Jucătoarea de tenis din Cehia, în vârstă de 38 de ani, a jucat chiar într-un turneu de pregătire la Melbourne, înainte ca statul să considere că îi trebuie anulată viza.
Fără avea forța financiară a lui Djokovic, Voracova s-a văzut nevoită să se supună deciziilor și nu a putut să își caute dreptatea. Acum, după ce Djokovic a avut câștig de cauză, cehoaica simte frustrare, dar aceasta e încă estompată de momentele de groază pe care susține că le-a trăit.
"Nu sunt supărată, nici măcar nu am puterea să o fac. Oamenii habar nu au ce poate face cu o persoană toată această situație, inclusiv interogatoriul. Nu am fost tratată nepoliticos, dar am trăit emoții groaznice. Nu m-am putut pregăti, autoritățile nu s-au interesat deloc de argumentele mele. Am suferit și fizic. Am slăbit în timp ce eram în acel hotel. Două nopți acolo mi s-au părut o eternitate. Prima dată când am mâncat a fost în avion, în drum spre casă.
La hotel ni s-a dat de mâncare, dar m-am simțit atât de rău încât nici nu am putut mânca. I-am spus antrenorului că m-am simțit mai bine fizic doar când ne-am urcat în avion. Nici nu-mi pot imagina cum ar arăta dacă aș mai rămâne acolo încă o săptămână.
Acum nu mă gândesc deloc la tenis. Trebuie să-mi revin, pentru că nu am dormit multe nopți, iar acum văd că Djokovic este pe teren", a spus Renata Voracova pentru gotennis.ru.
CITEȘTE ȘI:

Voracova se consolează că procesul lui Djokovic o va scuti de interdicția de a merge în Australia

Voracova nu are cum să se simtă altfel decât nedreptățită când vede că Djokovic și-a recuperat viza, dar măcar se consolează cu ideea că există toate premisele ca interdicția de a mai păși în Australia în următorii 3 ani va fi anulată.
"Când se anulează o viză, intrarea în țară este automat interzisă timp de trei ani. Deși sunt excepții. Am așteptat rezultatul procesului pentru Djokovic, iar acum voi cere scutire pentru a nu primi interdicția de a mai pătrunde în Australia. Îmi pare foarte rău pentru situația actuală", a mai spus sportiva din Rusia.
Tenismenul sârb, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră. Alex Hawke, ministrul imigrării, va decide dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să facă pace în această speță.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo