Rafael Nadal a triumfat duminică la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 şi a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares.
Presa de la Belgrad a criticat în termeni duri ceea ce au făcut australienii, care i-au interzis lui Djokovic dreptul de a-și apăra titlul, din cauza faptului că nu e vaccinat, dar acum, în fața unui mare campion așa cum e Nadal, superlativele nu au fost de ajuns.
"Triumful istoric al lui Nadal pe terenul lui Djokovic: I-a depășit pe Novak și Federer și "a doborât" un alt record al sârbului!", e titlul dat de blic.rs, care apoi adaugă: "Rafael Nadal a scris o nouă pagină în istoria tenisului. Odată cu victoria în cinci seturi în finala Australian Open împotriva lui Danilo Medvedev, tenismenul spaniol a cucerit al doilea titlu la Melbourne și cel de-al 21-lea Grand Slam al carierei. S-a instalat, așadar, în fruntea listei jucătorilor cu cele mai multe Grand Slamuri din carieră, în fața celor mai mari rivali ai săi, Roger Federer și Novak Djokovic".
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
CITEȘTE ȘI:
URIAȘUL ROGER FEDERER E LORDUL ABSOLUT! MESAJ UIMITOR PENTRU NADAL, DUPĂ CE ACESTA A CÂȘTIGAT AUSTRALIAN OPEN

Nadal a scris o nouă filă din istoria tenisului, la Australian Open

Nadal, 35 de ani, a obţinut al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore şi 25 minute de luptă susţinută.
Condus cu 2-0 la seturi, Nadal şi-a mărit treptat nivelul de joc şi cu susţinerea majorităţii publicului a egalat la 2-2 şi a intrat în setul decisiv, parcă mai proaspăt decât jucătorul rus. El a preluat conducerea cu 3-2, după un prim break, şi la 5-4 a servit pentru titlu. Medvedev a rezistat şi a câştigat pe serviciul spaniolului, amânând deznodământul meciului. Nadal a făcut însă din nou break şi la 6-5 a servit pentru ghem, set şi meci. Serviciul spaniolului a funcţionat de această dată perfect şi a ajuns uşor la 40-0, fructificând apoi prima sa minge de meci.
Campionul spaniol a câştigat în acelaşi timp al 90-lea său titlu ATP şi i-a devansat în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam pe elveţianul Roger Federer şi sârbul Novak Djokovic, ambii cu câte 20 de succes. Succesul ibericului este incredibil, pentru că a început anul cu o pauză de şase luni, din cauza unei accidentări la picior.
Nadal a recuperat pentru prima oară un deficit de două seturi la un Grand Slam, după victoria de la Wimbledon în 2007 contra rusului Mihail Iujnîi în turul patru, şi este primul care revine la Australian Open după două seturi pierdute de la Roy Emerson în 1965.
A fost cea de-a doua cea mai lungă finală din istoria Australian Open, după cea din 2012, câştigată atunci de Novak Djokovic contra lui Nadal.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44