Shapovalov a fost la un pas să facă marea surpriză la Australian Open. Demantelat de Rafa în primele două seturi, canadianul s-a adunat şi, pe fondul unor probleme de stomac ale ibericului, a egalat situaţia la seturi. În decisiv, experienţa şi valoarea şi-au spus valoarea, Nadal ajungând în a 7-a semifinală de la Melbourne.
Denis a fost extrem de nervos în timpul primelor două seturi, frustrat probabil şi de rezultat. "Toţi sunteţi corupţi" a urlat Shapovalov către arbitri, nemulţumit că lui Rafa i se permite să stea mai mult de 30 de secunde între puncte. La final, amintindu-i-se de acel episod, nord-americanul nu s-a calmat. Dimpotrivă, s-a legat şi de o pauză de vestiar care i s-a permis lui Nadal, care, în opinia lui, e favorizat.
"Bineînţeles că primeşte tratament preferenţial. 100% se întâmplă aşa. 100%. La toate celelalte meciuri pe care le-am jucat, ritmul a fost unul extrem de rapid pentru că arbitrii au fost tot timpul cu ochii pe ceas. La fiecare punct. Acest arbitru a făcut ca primele două seturi să dureze o oră şi jumătate. Asta doar pentru că el trăgea de timp la fiecare punct. I s-a permis să îşi ia pauze şi după seturi, a tras de timp enorm. Pentru fix acelaşi motiv ca Nadal azi, mie nu mi s-a permis să merg la vestiar la Australian Open 2021. Şi eu chemasem medicul pe teren şi nu am mai putut merge la vestiar", a spus Shapovalov în conferinţa de presă.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
CITEŞTE ŞI:
NADAL ȘI MEDVEDEV, TRATAȚI DIFERIT LA AUSTRALIAN OPEN. RUSUL LE BATE OBRAZUL ORGANIZATORILOR: "NU ȘTIU CE SĂ MAI FAC!"

ATP a schimbat regulile din cauza lui Tsitsipas. Nadal se apără

ATP a decis să facă o serie de modificări în regulament privind pauzele de vestiar și time-outurile medicale cerute de tenismeni în timpul partidelor, ca urmare a perioadelor lungi petrecute la vestiar de către Stefanos Tsitsipas.
Un jucător poate face doar o pauză de toaletă, o dată meci. Acestă pauză poate fi luată doar la sfârşitul unui set. Se consideră încălcarea regulamentului dacă un sportiv nu este pregătit de joc în timpul alocat. În ceea ce priveşte time-out-ul medical, există şi aici o schimbare, tot cu scopul de a evita abuzurile. Există un time-out de trei minute pentru fiecare meci, care va fi luat doar în timpul unei schimbări a terenului sau la sfârşitul unui set. Dacă tenismenul nu poate continua până la următoarea schimbare a terenului, el va pierde punctele necesare pentru a ajunge la acea schimbare de teren sau la sfârşitul setului.
Ca atare, Nadal nu a încălcat vreo regulă, vorbind despre acest lucru la conferinţa de presă, când i s-a adus la cunoştinţă ce a imputat Shapovalov.
"Băieţi, nu ştiu dacă aţi auzit, dar e o nouă regulă: <Stefanos>", a spus Rafa.
Nadal va reveni pe Rod Laver Arena vineri, pentru semifinale, urmând a juca împotriva învingătorului din partida Berrettini - Monfils.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
IERI LA 08:14