Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, la Australian Open! Henin a dat verdictul: ce crede că poate face românca la Melbourne

Cristian Mihală

Publicat 16/01/2022 la 13:12 GMT+2

Justine Henin, fosta mare campioană a Belgiei, a analizat şansele Simonei Halep la Australian Open. Experta Eurosport abia aşteaptă să o vadă pe sportiva noastră şi anticipează că poate face un turneu bun, dacă a trecut peste problemele medicale.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Anul 2021 a fost unul de coşmar pentru Simona Halep, cea mai constantă jucătoare din lume în ultimul deceniu. Constănţeanca a fost accidentată aproape tot anul, dar acum pare că a trecut peste, dovadă că a câştigat trofeul la Melbourne Summer Set 1.
Câştigătoare a 7 turnee de Grand Slam, experta Eurosport, Justine Henin, a vorbit despre ce poate face reprezentanta noastră la "openul vesel". Simo are suficientă experienţă, valoare şi agresivitate încât să ajungă în fazele finale, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă se va afla la un potenţial fizic normal.
"Va trebui să vedem cum este din punct de vedere fizic. Nu putem spune că este în vârstă, dar este în circuit de ani buni, iar acum există jucătoare noi, care pun presiune. Simona a trecut și prin perioade dificile din punct de vedere fizic. Cât timp a fost pregătită fizic, a încercat mereu să fie mai agresivă și pe hard. Știe că are nevoie să fie mai agresivă.
Abia aștept să o văd jucând. Are inteligența de joc și experiența necesară pentru a fi în calculele pentru câștigarea Australian Open, dar rămâne de văzut cât de bine se va prezenta fizic. Vreau să o văd pe Simona Halep revenind la nivelul ei maxim", a declarat Justin Henin.
CITEŞTE ŞI:

Simona Halep caută încă un Grand Slam. Ce şanse are la Australian Open

Justine Henin crede în "foamea de performanţă" a campioanei noastre. Dacă unele sportive ajung uşor la un sentiment de auto-mulţumire, când reuşesc performanţe notabile, Halep e o luptătoare. A demonstrat-o de fiecare dată când intră pe teren, astfel că fostul număr unu mondial nu are dubii: Simo continuă să joace tenis având o ambiţie ieşită din comun, care o poate readuce printre cele mai bune jucătoare din lume.
"Dacă obiectivul carierei sale a fost să câștige unul sau două turnee de Grand Slam, a reușit deja. Dacă își dorește să câștige mai multe, motivația este cu siguranță ridicată. Sunt sigură că Simona își dorește să revină la un nivel competitiv și să câștige mai multe turnee de Grand Slam", a mai spus fosta mare campioană.
Simona Halep îşi începe aventura la Australian Open marţi, în direct pe Eurosport, urmând a juca îmotriva polonezei Magdalena Frech, locul 105 WTA. Sportiva noastră e cap de serie numărul 14 şi ar trebui să nu aibă probleme să ajungă în optimi. Acolo apare primul nume mare, potenţiala adversară fiind Garbine Muguruza. În sferturi, Simo va da posibil peste Anett Kontaveit, una dintre cele mai în formă jucătoare, pentru ca un ipotetic penultim act să îi scoată în faţă una dintre Sabalenka sau Swiatek.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo