Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uriașul Roger Federer e lordul absolut! Mesaj uimitor pentru Nadal, după ce acesta a câștigat Australian Open

Cristian Mihală

Publicat 30/01/2022 la 17:29 GMT+2

Roger Federer a reacționat ca un imens campion, după ce Rafa Nadal, marele lui rival, a câștigat Australian Open și a devenit cel mai titrat jucător din istorie, fiind primul care ajunge la 21 de Grand Slamuri.

Roger Federer (r.) und Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a triumfat duminică la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 şi a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares. Nadal, 35 de ani, a obţinut al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore şi 25 minute de luptă susţinută.
Rivalitatea sa cu Federer a făcut deliciul fanilor tenisului în ultimele aproape două decenii, dar, în timp, lupta din teren s-a transformat într-o veritabilă prietenie. Ca atare, marele Roger, un lord absolut, a fost printre primii care l-au felicitat pe "Matador" pentru succesul de la Melbourne. Cuvintele elvețianului sunt mișcătoare, pline de substanță și venite din inimă.
"Ce meci! Pentru prietenul și marele meu rival, Rafael Nadal. Din suflet te felicit pentru că ai devenit primul om din istorie cu 21 de Grand Slamuri la simplu. Acum câteva luni glumeam despre faptul că suntem amândoi în cârje. Uluitor. Nimeni nu trebuie să subestimeze un mare campion. Munca ta incredibilă, etica, dedicarea și spiritul de luptă sunt surse de inspirație pentru mine și pentru nenumărați alții de-a lungul globului. Sunt mândru să împărtășesc această eră cu tine și sunt onorat că am jucat rolul de a te împige și mai tare pentru a obține mai mult. Așa cum ai făcut și tu cu mine în ultimii 18 ani. Sunt convins că vei mai avea multe alte succese în viitor, dar pentru moment bucură-te de acesta", a scris Roger pe o rețea de socializare.

Revenirea uluitoare a lui Nadal în finala Australian Open

Condus cu 2-0 la seturi, Nadal şi-a mărit treptat nivelul de joc şi cu susţinerea majorităţii publicului a egalat la 2-2 şi a intrat în setul decisiv, parcă mai proaspăt decât jucătorul rus. El a preluat conducerea cu 3-2, după un prim break, şi la 5-4 a servit pentru titlu. Medvedev a rezistat şi a câştigat pe serviciul spaniolului, amânând deznodământul meciului. Nadal a făcut însă din nou break şi la 6-5 a servit pentru ghem, set şi meci. Serviciul spaniolului a funcţionat de această dată perfect şi a ajuns uşor la 40-0, fructificând apoi prima sa minge de meci.
Campionul spaniol a câştigat în acelaşi timp al 90-lea său titlu ATP şi i-a devansat în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam pe elveţianul Roger Federer şi sârbul Novak Djokovic, ambii cu câte 20 de succes.
Succesul ibericului este incredibil, pentru că a început anul cu o pauză de şase luni, din cauza unei accidentări la picior. Nadal a recuperat pentru prima oară un deficit de două seturi la un Grand Slam, după victoria de la Wimbledon în 2007 contra rusului Mihail Iujnîi în turul patru, şi este primul care revine la Australian Open după două seturi pierdute de la Roy Emerson în 1965.
A fost cea de-a doua cea mai lungă finală din istoria Australian Open, după cea din 2012, câştigată atunci de Novak Djokovic contra lui Nadal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo