Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open! Mesajul transmis de liderul mondial

Nicu Savin

Actualizat 06/01/2023 la 23:24 GMT+2

Carlos Alcaraz a declarat că va lipsi de la Australian Open din cauza unei accidentări suferite în pre-sezon. Liderul mondial a făcut anunțul prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare.

Carlos Alcaraz a primit trofeul pentru liderul mondial la final de sezon

Competiția masculină de la Australian Open va fi marcată de o absență de marcă. Este vorba despre cea a liderului mondial Carlos Alcaraz, care a anunțat că nu va putea juca la Grand Slam-ul de la Antipozi din cauza unei accidentări suferite la un antrenament.
"Când eram în cel mai bun moment al presezonului, m-am accidentat într-un gest forțat în timpul antrenamentului, de data aceasta la mușchiul semimembranos al piciorului drept. Muncisesem mult pentru a ajunge la cel mai bun nivel al meu în Australia", a scris Alcaraz pe contul personal de Twitter.
Odată cu retragerea lui Alcaraz, statutul de cap de serie 1 la Openul Vesel îi va reveni lui Rafael Nadal, campionul en-titre și numărul doi mondial.

Carlos Alcaraz, chinuit de accidentări în ultimele luni

Carlos Alcaraz a avut un 2022 de vis, an în care a câștigat primul său titlul de Grand Slam, la US Open, și a devenit totodată și lider mondial. După succesul de la Flushing Meadows, ibericul a fost chinuit de o serie de accidentări care pare să nu se mai termine.
Alcaraz s-a retras de la Mastersul de la Paris în timpul meciului din sferturi contra lui Casper Rudd din cauza unei rupturi abdominale, iar apoi a fost nevoit să declare forfait și la Turneul Campionilor. Spre finalul lui 2022, ibericul a revenit pe teren în timpul unui turneu demonstrativ de la Abu Dhabi și se părea că recuperarea sa a decurs bine.
Săptămâna trecută, în timpul unui antrenament cu promițătorul tenismen american Darwin Blanch (15 ani), Alcaraz a suferit o accidentare ușoară la picior, dar prezența sa la Australian Open nu era pusă în pericol. Liderul mondial avea planificat să zboare spre Melbourne pe 7 ianuarie, dar se pare că această a doua leziune suferită în timpul pregătirilor este mai serioasă și îl va împiedica să evolueze pentru prima dată la un Grand Slam din postura de lider mondial.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo