Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coco Gauff, devastată după eșecul de la Australian Open! Americanca a plâns la conferința de presă

Nicu Savin

Actualizat 22/01/2023 la 08:32 GMT+2

Coco Gauff s-a oprit în optimile de finală de la Australian Open, fiind învinsă în două seturi de Jelena Ostapenko. Americanca a digerat greu eșecul, iar la conferința de presă a izbucnit în lacrimi, explicând că este foarte frustrată că a pierdut acest meci pentru că simțea că este într-o formă bună și poate face lucruri mărețe la acest turneu.

Coco Gauff

Credit imagine: Getty Images

Coco Gauff pornea favorită în duelul cu Ostapenako din optimile Australian Open, dar letona a făcut un meci mare. Partida a fost una echilibrată, dar Ostapenko a fost mai cinică în momentele cheie și și-a apropiat victoria, bazându-se în special pe forța loviturilor.
Campioana de la Roland Garros din 2017 s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-3, după o oră și 34 de minute de joc. Ostapenko a terminat partida cu 30 de lovituri direct câștigătoare și a avut un procentaj de 80% la punctele câștigate atunci când i-a intrat primul serviciu.

Coco Gauff a plâns la conferința de presă

Frustrarea a fost mare pentru Gauff, care nu și-a putut stăpâni lacrimile la conferința de presă. Ofițerii de presă i-au transmis că poate opri conferința dacă dorește, dar americanca a insistat că poate continua.Tânăra de numai 18 ani a dezvăluit că a muncit foarte mult și că se simțea în formă, iar un astfel de eșec este greu de digerat în aceste condiții. Totuși, americanca a dat dovadă de maturitate și a spus că are de învățat din această înfrângere.
"Cred că lacrimile se datorează faptului că am muncit foarte mult și m-am simțit foarte bine intrând în turneu și încă mă simt bine. Încă simt că m-am îmbunătățit mult. Dar când joci cu o jucătoare ca ea și joacă foarte bine, nu poți face nimic.Fiecare meci în care joci e greu, dar simt că azi a fost foarte dur. Deci este puțin frustrant din acest punct de vedere.", a spus Gauff.
Gauff a ratat șansa de a-și depăși cea mai bună performanță la Melbourne (a făcut optimi și în 2020), dar are ocazia de a obține un rezultat mai bun la dublu, unde face echipă cu Jessica Pegula. Cele două vor juca în optimi cu perechea Miyu Kato / Aldila Sutjiadi.
"Dublul îmi oferă șansa de a fi în continuare aici și cu siguranță îmi place să concurez în general. Cred că dublul m-a învățat cum să joc după ce am pierdut un meci, cum să joc cu frustrare și așa m-am simțit astăzi. Eram frustrată. Așa că simt că mă va ajuta în viitor. Revenirea după o înfrângere este dificilă într-un Grand Slam, dar aștept cu nerăbdare ziua de mâine.", a conchis Gauff.
În continuare, Ostapenko se va duela la Melbourne cu Elena Rybakina, cea care a învins-o în optimi pe Iga Swiatek. Va fi fără îndoială un meci extrem de interesant, în condițiile în care letona de pe locul 17 WTA are 2-0 la întâlnirile directe cu kazaha, campioană în 2022 la Wimbledon.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo