Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, campion la Australian Open pentru a 10-a oară! Sârbul a câștigat clar finala cu Stefanos Tsitsipas

Nicu Savin

Actualizat 29/01/2023 la 14:11 GMT+2

Novak Djokovic s-a impus în 3 seturi contra lui Stefanos Tsitsipas în marea finală de la Australian Open, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) Sârbul a cucerit astfel al 10-lea titlu la Antipozi și l-a egalat pe Rafael Nadal în fruntea clasamentului jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam din palmares (22).

Serbia's Novak Djokovic celebrates his victory against Greece's Stefanos Tsitsipas during the men's singles final on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 29, 2023

Credit imagine: Getty Images

Finala de la Australian Open 2023 a fost una fără istoric. Novak Djokovic s-a impus în minim de seturi contra lui Stefanos Tsitsipas, scro 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) și a ajuns la 10 titluri cucerite la Melbourne și totodată la 22 de trofee de Grand Slam câștigate în carieră.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Sârbul a făcut un prim set perfect la serviciu și un break a fost suficient pentru a trece la conducere. Tsitsipas a părut în multe momente de depășit de miza meciului și a greșit foarte mult, iar la retur nu a câștigat decât 5 puncte.
picture

Schimb excepţional de mingi în duelul Tsitsipas-Djokovic, chiar în debutul partidei

Novak Djokovic, al 10-lea titlu la Australian Open, după ce l-a învins în finală pe Stefanos Tsitsipas

Elenul și-a dat seama că trebui să facă mai mult pentru a avea o șansă și a crescut nivelul în manșa secundă. Un moment cheie al meciului s-a petrecut spre finalul actului doi, când Tsitsipas și-a procurat prima minge de break, care a coinncis și cu minge de set. Nole a anulat-o și apoi s-a ajuns în tie-break, unde experiența superioară a sârbului și-a spus cuvântul. Tsitsipas a revenit de la 1-4 la 4-4, dar Djokovic a câștigat următoarele 3 puncte și avea 2-0 la seturi.
picture

Djokovic, la un set de 22! Tie-break superb reuşit de sârb

Tsitsipas a început perfect setul 3, cu un break, pe care însă nu l-a fructificat, sârbul egalând imediat la 1. Ulterior cei doi jucători nu au mai făcut pași greșiți pe lansare până în tie-break. La fel ca în primul set, Djokovic a fost mult mai eficient și s-a distanțat repede la 5-0. Tsitsipas s-a apropiat la 3-5, dar era prea târziu pentru o revenire. Nole s-a impus cu 7-5 și a scris o nouă pagină în istoria tenisului, la un an de când a trăit cel mai greu moment al vieții sale, acela când a fost expulzat din Australia, după un scandal care a isterizat întreaga lume.
Așadar, Djokovic s-a impus fără mari probleme la această ediție de Australian Open, pierzând numai un set pe parcrusul turneului și dovedind încă o dată că este rege absolut la Antipozi. Sârbul a devenit al doilea om din istorie care cucerește 10 trofee la un singur turneu de Grand Slam, după Rafa Nadal, care are 14 titluri la Roland Garros. Nole l-a egalat pe marele său rival la numărul de titluri majore în carieră, ambii având de acum câte 22. Succesul de azi îi readuce lui Djokovic și poziția de lider mondial, pe care nu a mai ocupat-o din iunie 2022.
De partea cealaltă, Tsitsipas a pierdut a 2-a sa finală de Grand Slam, după cea de la Roland Garros 2021. Atunci a fost învins tot de Novak Djokovic, după ce a condus cu 2-0 la seturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo