Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație uluitoare la Australian Open! Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva la un Grand Slam, în era Open

Nicu Savin

Actualizat 22/01/2023 la 10:18 GMT+2

Australian Open 2023 este un turneu inedit din mai multe puncte de vedere. Eliminarea Igăi Swiatek în această dimineață duce la o situație fără precedent în tenis, de când s-au introdus clasamentele ATP și WTA.

Așa s-a calificat Rybakina în sferturi la Australian Open 2023. Victorie clară cu Iga Swiatek

Prima zi a optimilor de finală a adus o nouă mare surpriză la Australian Open. Iga Swiatek, liderul WTA, a fost învinsă în două seturi de Elena Rybakina. Campioana de la Wimbledon 2022 a făcut un meci aproape perfect și s-a impus cu un dublu 6-4, după numai o oră și jumătate.
Eliminarea polonezei marchează o premieră în istoria turneelor de Grand Slam. Pentru prima dată, niciunul dintre primii doi capi de serie de pe cele două tablouri nu reușește să ajungă în sferturile de finală. La feminin, înaintea Igăi Swiatek a părăsit competiția și Ons Jabeur, a doua jucătoare a lumii pierzând surprinzător în turul 2 în fața Marketei Vondrousova.
La masculin, Carlos Alcaraz ar fi trebuit să fie cap de serie 1, dar o accidentare l-a împiedicat să participe la Openul Vesel. Astfel, primii doi favoriți au fost Rafa Nadal și Casper Ruud, dar niciunul nu a trecut de turul secund. Ibericul s-a accidentat și a pierdut fără drept de apel contra americanului Mackenzie McDonald, în timp ce norvegianul a fost învins în 4 seturi de un alt reprezentant al Statelor Unite, Jenson Brooksby.

Australian Open 2023 | Doar doi foști campioni au mai rămas în competiție

Pe cele două tablouri a mai rămas câte un singur sportiv care a cunoscut succesul absolut la Australian Open. Djokovic s-a impus de 9 ori la Antipozi, iar Viktoria Azarenka a câștigat edițiile din 2012 și 2013. Ținând cont de context, există posibilitatea de a avea campioni în premieră în acest an.
Djokovic este la limită din punct de vedere fizic și în orice moment leziunea la coapsă îl poate opri să continue competiția, mai ales că de acum încolo va da peste adversari din ce în ce mai puternici. De partea cealaltă, Azarenka este într-o formă bună, dar există jucătoare mult mai bine cotate pentru a cuceri trofeul.
În plus am putea avea parte de câștigători de Grand Slam în premieră. La masculin vom vorbi despre acest lucru dacă Djokovic nu se va impune. La feminin, în afara Azarenkăi, doar Jelena Ostapenko (Roland Garros 2017) și Elena Rybakina (Wimbledon 2022) mai au în palmares câte un trofeu major.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo