Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander, fascinat de Djokovic: "E absolut uimitor"! Ce a remarcat în jocul sârbului, la Australian Open

Nicu Savin

Publicat 25/01/2023 la 21:50 GMT+2

Mats Wilander a analizat victoria lui Djokovic contra lui Rublev, în sferturile de finală de la Australian Open, iar expertul Eurosport s-a declarat uluit de prestația sârbului. Suedezul a remarcat o încredere ieșită din comun la Nole, amintindu-și de un dialog purtat cu Pete Sampras în trecut.

Mats Wilander & Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic i-a lăsat fără epitete pe specialiștii din tenisul mondial, după ultimele două prestații de la Australian Open. Nemaiavând probleme fizice, sârbul i-a surclasat pe Alex de Minaur și Andrey Rublev, cedând numai 12 game-uri în cele două dispute și avansând în semifinale.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
După meciul cu Rublev, Mats Wilander a vorbit la superlativ despre Djokovic, al cărui joc a fost unul fără fisură. Expertul Eurosport s-a arătat uluit de toate mișcările tactice și de încrederea pe care o are sârbul, spunând că în acest moment este imbatabil.

Mats Wilander, uluit de încrederea lui Novak Djokovic la Australian Open

Suedezul și-a adus aminte de un dialog purtat în trecut cu Pete Sampras, în care îl întreba pe mare campion american ce tactică ar aborda împotriva lui Rafa Nadal pe zgură. Acesta i-a spus la vremea respectivă că ar încerca să nu-l lase pe Matador să lovească de mai multe ori într-un schimb, iar Wilander consideră că acest lucru îl reușește Djokovic în perioada actuală.
"E Incredibil. Modul lui de a lovi mingea este absolut uimitor. Mișcările tactice pe care le face pe teren, modul cum poate scurta punctul pe forehand și backhand. Uneori are un serviciu doi mai puternic decât primul. Vreau să spun că încrederea în sine a lui Novak este pur și simplu uimitoare. Privindu-l, mi-am amintit de ziua în care l-am întrebat pe Pete Sampras cum ar juca împotriva lui Rafael Nadal pe zgură și mi-a spus că nu l-ar lăsa să lovească mai mult de o lovitură pe schimb. Nu poți face asta cu Novak, pentru că nu te lasă să lovești de mai multe ori. Este super, super agresiv, încrederea lui este uriașă și arată imbatabil, asta e sigur.", a spus Wilander.
Succesul cu Rublev a fost al 26-lea consecutiv obținut de sârb la Melbourne, care a egalat astfel recordul lui Agassi în acest sens. Americanul a obținut 26 de victorii la rând între 2000 și 2004, dar Nole are șanse mare să îl depășească. Nole este la a 10-a semifinală la Antipozi și, de câte ori a ajuns în "careul de ași" până acum, a și câștigat trofeul.
În semifinalele de la Australian Open, sârbul va da piept cu Tommy Paul, într-o întâlnire care se va consuma în premieră în circuitul ATP. Djokovic a vorbit foarte frumos despre viitorul său adversar și a spus că l-a urmărit atent și știe ce poate, chiar dacă nu a jucat până acum împotriva lui.
"Nu l-am confruntat niciodată, dar știu cum joacă. E în circuit de câțiva ani și l-am văzut jucând mult, mai ales la acest turneu. Probabil joacă cel mai bun tenis din viața lui. Este un tenismen foarte exploziv, foarte dinamic, solid cu reverul și rapid. Îi place să intre în teren și să dicteze punctele cu dreapta. Are un serviciu foarte bun și variat, capabil să servească din toate unghiurile. Foarte complet. Are și un antrenor care a fost alături de câțiva jucători de foarte buni. Nu are nimic de pierdut, așa că îmi imaginez că va încerca să joace cel mai bun tenis al său.", a adăugat Djokovic.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo