Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anna Blinkova, în culmea fericirii după cel mai lung tiebreak din istoria unui Grand Slam! "Cea mai frumoasă zi"

Dani Morar

Actualizat 18/01/2024 la 14:36 GMT+2

Anna Blinkova și Elena Rybakina au oferit unul dintre cele mai tari meciuri de până acum de la Australian Open. Rybakina, finalista de anul trecut, a cedat după o luptă de 2 ore și 48 de minute, tiebreakul setului decisiv fiind cel mai lung din istoria unui Grand Slam, după 22-20.

Finalul celui mai dramatic meci din istorie! Așa a învins-o Blinkova pe Rybakina la Melbourne

Elena Rybakina a fost eliminată incredibil de la Australian Open 2024. Este cea mai mare surpriză a turneului până în acest moment, finalista de anul trecut pierzând după un meci de mare luptă.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Anna Blinkova a câștigat primul set cu 6-4 și l-a pierdut pe al doilea cu același scor. Decisivul s-a jucat pe o durată de o oră și 34 de minute, iar tiebreakul a fost cel mai lung din istoria turneelor de Grand Slam, depășind meciul dintre Lesia Tsurenko și Ana Bogdan, din 2023, încheiat 20-18. Acum a fost 22-20 în favoarea rusoaicei, care a fost extrem de fericită după meci, declarând că aceasta e cea mai frumoasă zi din viața sa.
"Am luptat până la final datorită publicului, am încercat să mă concentrez pe fiecare punct. Nici nu mai știu câte mingi de meci am avut. Îmi tremurau mâinile și picioarele. Am încercat să fiu calmă, iar acum sunt foarte fericită.
Îmi spuneam că trebuie să dau totul. Mi-am spus să îi tai traiectoria la retur și să accelerez brațele. Mi-am amintit câteva lucuri de la antrenor. M-am gândit că trebuie să returnez mingea și a funcționat.
O să îmi amintesc această zi tot restul vieții mele. Tocmai pentru că am jucat pe această arenă superbă, cu acest public superb. Este cea mai frumoasă zi din viața mea", a declarat Blinkova după partida cu Rybakina.
Citește și:

Anna Blikova, performanță incredibilă la Australian Open, după 24 de ani

De 24 de ani nu s-a mai întâmplat ca finalista din anul precedent de la Australian Open să fie eliminată în turul 2. Atunci, Amelie Mauresmo ceda în fața lui Patty Schnyder, lucru care s-a întâmplat și azi cu Rybakina.
Un moment interesant a avut loc în tiebreakul setului 3. Arbitrul de scaun a fost surprins zâmbind în momentele în care a realizat că se va juca cel mai lung tiebreak din istorie, imagine care face acum înconjurul internetului.
Elena a salvat 8 mingi de meci, în timp ce adversara a reușit să îi anuleze Rybakinei în 6 rânduri mingile de meci avute! S-a terminat 22-20 în tie-breakul decisivului pentru rusoaică, după cel mai lung tie-break din istorie, la fete, într-un Grand Slam
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo