Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2024 | Interviu cu Ana Bogdan, după ce a fost eliminată de către cehoaica de 16 ani Brenda Fruhvirtova

Ion Alexandru

Actualizat 14/01/2024 la 09:27 GMT+2

Ana Bogdan a condus cu 1-0 la seturi și părea că diferență de experiență putea să-i aducă o calificare în turul secundă. Câteva erori în momentele decisive i-au frânt speranțele Anei Bogdan, iar Brenda Fruhvirtova este în premieră în turul secund al unui turneu de Grand Slam, la 16 ani.

Ana Bogdan, prima reacție după eliminarea de la Australian Open 2024, în primul tur

Ana Bogdan a început bine disputa cu Brenda Fruhvirtova. Românca, aflată pe locul 66 în lume, a câștigat game-ul trei din setul inaugural după p luptă de 9 minute. Acel break i-a deschis Anei drumul spre câștigarea primul set. Jucătoarea din Sinaia a condus cu 5-1 și s-a impus până la urmă cu 6-2. Siguranța dovedită pe serviciu a fost dezarmantă. Brenda Fruhvitova nu a avut nici măcar o minge de break în primul set.
Jucătoarea venit din calificări a avut probleme medicale și a primit îngrijiri în finalul primul set.
Betano - Australian Open 2024
oată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Setul al doilea a început cu totul diferit. Brenda Fruhvirtova, numărul 110 mondial, a reușit să facă break în game-ul 2, după ce Ana revenise de la 0-40 într-un game în care a făcut două duble greșeli. Jucătoarea din Sinaia și-a luat break-ul înapoi foarte repede și a pus presiune pe mult mai tânăra adversară. De la 0-2, Ana a reușit să egaleze. S-a mers cap la cap, cu game-uri câștigate pe propriul serviciu, dar Ana a avut o șansă mare. În game-ul 9, jucătoarea noastră a ratat o minge de break care ar fi putut să o aducă în fața calificării pe propriul serviciu. Puștoaica din Cehia a reușit, însă, să salveze acea minge de break și a câștigat setul al doilea după 50 de minute de luptă.
picture

Așa s-a terminat meciul dintre Ana Bogdan și Brenda Fruhvirtova, din primul tur de la AO 2024

Runda decisivă a început cu un game în care Ana Bogdan a ratat două mingi de break. Chiar dacă are doar 16 ani Brenda Fruhvitova a demonstrat un mental excelent. Ana Bogdan a salvat 4 mingi de meci, dar nu a știut cum să gestioneze entuziasmul și energia mult mai tinerei adversare și a părăsit primul turneu de Grand Slam al anului încă din runda inaugurală. Jucătoarea din Cehia s-a impus cu 6-3 în decisiv. Venită din calificări, Brenda Fruhvirtova este pentru prima dată în turul al doilea al unui turneu de Grand Slam.
Citește și:

Reacția Anei Bogdan după eliminarea rapidă de la Australian Open

Ana Bogdan a terminat repede socotelile cu Australian Open, dar nu vrea să se lase afectată de înfrângerea din primul tur în fața unei adversare cu 15 ani mai tânără. Ana Bogdan nu a câștigat niciun meci la Grand Slam-ul de la Melbourne în ultimii 6 ani! De altfel, jucătoarea din Sinaia are doar 2 succese în toată cariera la "Happy Slam". În 2018, Ana Bogdan le-a eliminat pe Mladenovic și Putintseva, dar s-a oprit în turul trei unde a fost învinsă de Keys.
"A fost un meci intens, un meci care s-a jucat. Și ea a jucat foarte bine. Eu vin după o pauză destul de lungă, după o recuperare, așa că nu am de ce să fiu foarte supărată, ci din contră, să fiu motivată să lucrez mult mai mult pentru că chiar am de muncă. La asta mă gândesc în primul rând, să lucrez din punct de vedere fizic. Sunt optimistă și pozitivă pentru tot ce urmează în anul ăsta. Am o echipă bună cu care lucrez, e în sfârșit echipa pe care mi-am dorit-o și la care am visat de foarte multă vreme, așa că e un nou început pentru mine și chiar sunt bucuroasă și recunoscătoare că pot să-i am pe acești oameni alături" a spus Ana Bogdan în exclusivitate pentru Eurosport România.

Încă două românce pe tabloul principal de la Australian Open

Jaqueline Cristian va fi următoarea pe terenurile de la Melbourne. Românca de pe locul 84 WTA o va înfrunta în primul tur la Melbourne pe Katerina Siniakova, ocupanta locului 49 mondial. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, în 2022, la Dubai, când cehoaica s-a impus în două seturi. Cristian speră să își egaleze performanța din 2022, când a ajuns în turul secund la antipozi, pentru ca la finalul turneului să urce pe 58 WTA, cea mai bună clasare din carieră.
Acum doi ani, Jaqueline trecea în primul tur de belgianca Minnen, pentru a se înclina în fața lui Madison Keys. De menționat că Siniakova vine după un turneu destul de reușit la Adelaide, unde a învins-o pe Karolina Pliskova (6-2, 6-1), înainte de a ceda la Pavlyuchenkova, în set decisiv. Cehoaica de 27 de ani e o specialistă a probei de dublu, câștigând nu mai puțin de 7 turnee de Grand Slam alături de Lucie Hradecka și Barbora Krejcikova.
A treia reprezentantă a României pe tabloul de la Melbourne, Sorana Cîrstea, va juca în primul tur abia marți. Ocupanta locului 26 în ierarhia mondială o va întâlni pe chinezoaica Yafan Wang (29 de ani, 97 WTA).
Disputa dintre Cristian și Siniakova e al 3-lea meci de pe terenul 5 și va începe luni dimineața, în jurul orei 7:30-8:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo