Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jelena Ostapenko ''a făcut circ" la Australian Open! Gest incredibil al letonei: "Afară, toți"

Nicu Savin

Actualizat 18/01/2024 la 17:51 GMT+2

Jelena Ostapenko s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o pe Ajla Tomljanovic în 3 seturi, scor 6-0, 3-6, 6-4. Înainte ca australianca să-și adjudece manșa secundă, Ostapenko și-a vărsat nervii pe oamenii din loja sa, insistând chiar ca aceștia să părăsească arena. Din fericire pentru ea, letona s-a adunat după acel moment delicat și a obținut victoria în decisiv.

Ostapenko boos

Credit imagine: Eurosport

Jelena Ostapenko este într-o formă de zile mari în Australia. După ce a cucerit trofeul la Adelaide, letona a devenit "bestia nera" pentru australieni la primul Grand Slam al anului. În turul 1 de la Australian Open, a 10-a jucătoare a lumii a învins-o în minim de seturi pe Kimberly Birrell, iar azi a trecut de o altă favorită a gazdelor, Ajla Tomljanovic, ajungând la 7 victorii consecutive în circuit.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Ostapenko a început furtunos și nu a cedat niciun game în primul set, dar apoi a existat o cădere evidentă în jocul său, iar Tomljanovic a profitat și a trimis meciul în decisiv. Înainte ca australianca să câștige setul secund, Ostapenko a fost un car de nervi, simținând că "îi fuge Pământul de sub picioare". Letona și-a vărsat frustrarea pe oamenii din loja sa, cerându-le acestora să părăsească arena cu toții.
"Afară din arenă. Toți, afară din arenă!", le-a transmis Ostapenko staff-ului și apropiaților, făcând și semne sugestive, iar videoclopul cu momentul respectiv s-a viralizat repede pe rețelele de socializare.

Jelena Ostapenko a trecut peste un moment de cumpănă și s-a calificat în turul 3 la Australian Open

Din fericire pentru ea, Ostapenko a reușit să se adune și a înclinat balanța în favoarea sa în setul decisiv, impunându-se în final cu 6-0, 3-6, 6-4, după o oră și 44 de minute de luptă. Letona a terminat meciul cu 34 de lovituri direct câștigătoare, un număr mai mare decât cel al erorilor neforțate (30).
Ostapenko are toate șansele să-și egaleze cea mai bună performanță la Australian Open, un sfert de finală, atins chiar la ediția trecută. Pe lângă faptul că este într-o formă excelentă, letona poate profita și de faptul că un număr mare de favorite au părăsit deja competiția. Pentru un loc în optimi, Ostapenko se va duela cu Victoria Azarenka, bielorusa care a trecut azi cu ceva emoții de Clara Tauson (6-4, 3-6, 6-2).
Dacă va câștiga, Ostapenko va avea o misiune mai ușoră ulterior, pentru că ar urma să dea piept cu Emma Navarro sau Dayana Yastremska. Totuși, partida cu Azarenka de duminică se anunță una foarte grea pentru letonă. Australian Open este turneul preferat al bielorusei, campioană de două ori la Antipozi, în 2012 și 2013. În plus, istoricul meciurilor directe îi este net favorabile Vikăi, care a câștigat toate cele 3 meciuri jucate până acum împotriva lui Ostapenko, ultimul chiar la începutul acestui an, la Brisbane.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo