Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios nu s-a ferit de cuvinte, după ce a văzut Zverev - Alcaraz, la Australian Open: "O nebunie... E absurd"

Nicu Savin

Actualizat 24/01/2024 la 20:12 GMT+2

Nick Kyrgios a comentat cu sufletul la gură duelul dintre Alexander Zverev și Carlos Alcaraz de la Australian Open, câștigat de german în 4 seturi. Australianul a dezvăluit că a prevăzut acest deznodământ pentru că Alcaraz nu i s-a părut la un nivel extraordinar pe parcursul turneului și l-a ridicat în slăvi pe Zverev, fiind impresionat în special de serviciul acestuia, care a fost fabulos.

Rezumatul partidei Zverev - Alcaraz, din sferturile Australian Open! Germanul, victorie mare

Alexander Zverev s-a calificat pentru a 2-a oară în carieră în semifinale la Australian Open, după o victorie clară în fața lui Carlos Alcaraz, în 4 seturi. Germanul a fost la un pas să-i administreze fostului lider mondial cea mai dură înfrângere din carieră la un Grand Slam, dar nu a reușit să închidă meciul în minim seturi, deși a condus cu 5-2 în actul al 3-lea.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Alcaraz a intrat în meci după un final de set 3 în care a jucat fantastic, dar Zverev a găsit resurse să oprească revenirea ibericului și s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-4. La final, Zverev a explicat că a clacat din punct de vedere mental în momentul în care a fost atât de aproape de o victorie extrem de clară, în timp ce Alcaraz a dezvăluit că nu știe ce s-a întâmplat cu el azi.
Partida de pe Rod Laver a fost trăită cu sufletul la gură și de Nick Kyrgios, care a anunțat ulterior că a prevăzut într-un fel victoria lui Zverev, deși toată lumea îl vedea mare favorit pe Alcaraz. Australianul a subliniat că al doilea jucător al lumii nu a arătat un nivel deosebit la acest turneu, dar nu s-a ferit de cuvinte mari la adresa germanului, care a jucat un tenis perfect pe aproape toată durata meciului.
picture

Zverev și Alcaraz, show de zile mari la Australian Open! Publicul, în delir, după un punct fabulos

Kyrgios a prevăzut victoria lui Zverev contra lui Alcaraz la Australian Open

Kyrgios a fost impresionat în primul rând de serviciul lui Zverev, care a terminat partida cu un procentaj de 85% la punctele jucate cu primul serviciu, ceea ce se întâmplă extrem de rar chiar și la acest nivel.
"Zverev este un războinic. Alcaraz a fost favorit la acest meci, dar am jucat cu Zverev de vreo nouă ori și este un războinic. Are un stil de joc controlat când Alcaraz servește bine. Primele două seturi au fost ceva ce nu am văzut la Alcaraz de ceva vreme. Părea uman; făcea atât de multe erori neforțate. Încă îmi revin după acel tie-break al setului al treilea. Înnebuneam absolut în această cabină. E atât de cald aici, încât transpiram. A trebuit să mă schimb.
Le spuneam tuturor colegilor mei că Zverev are șansa de a câștiga. Alcaraz părea uman în acest turneu; nu era incredibil. Tot creditul lui Zverev. A urmat traseul pitoresc pentru a ajunge aici. A avut câteva meciuri de cinci seturi. Cumva a ieșit din asta. A fost o nebunie. O nebunie.
A fost un tenis impecabil din partea lui Zverev. A terminat meciul cu 85% la primul serviciu. A servi atât de bine împotriva unui jucător care returnează precum Alcaraz este absurd. Eu însumi, ca server bun, nu cred că am avut vreodată un procentaj de 85%.
Alcaraz a fost puțin nervos; a ieșit pe teren fără echilibru, împroșcând mingea peste tot. A fost un tenis curat din partea lui Zverev. Al treilea și al patrulea set au fost mai impresionante din cauza modului în care Alcaraz a revenit și a fost capabil să rămână lucid și să-și țină capul jos. Zverev a trebuit să facă față unor adversități mari și, cumva, să iasă cu victoria asta a fost o nebunie", a spus Kyrgios la Eurosport.
Remarca lui Kyrgios cu privire la serviciul care a funcționat perfect pentru Zverev arată clar că meciul nu putea curge decât într-o singură direcție. La un asemenea nivel, când un jucător pune 85% din primele serve în teren e aproape imposibil să piardă un meci. Zverev a fost și jucătorul care a greșit mult mai puțin în timpul schimburilor, terminând meciul cu doar 25 de erori neforțate, cu 20 mai puțin decât adversarul. Alcaraz a avut mai multe lovituri câștigătoare (39 vs 28), dar acest lucru nu a putut compensa toate celelalte capitole la care a fost inferior.
Pentru Zverev, victoria de azi a fost prima a carierei contra unui jucător de top 5 ATP la un Grand Slam. Germanul se pregătește de a 7-a sa semifinală la un turneu major, a doua la Antipozi. Prima dată s-a oprit în această fază, în 2020, când a fost învins de Dominic Thiem.
De această dată speră să atingă în premieră ultimul act la Australian Open, dar pentru asta va trebui să treacă de Daniil Medvedev, care a supraviețuit încă unui meci de 5 seturi, contra lui Hubert Hurkacz. Zverev și Medvedev s-au duelat de 18 ori în circuit, iar rusul conduce cu 11-7 la directe. În ceea ce privește disputele pe hard (outdoor) e egalitate, 4-4. Deși s-au confruntat de atâtea ori, meciul de vineri va fi primul dintre cei doi la un turneu de Grand Slam.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo