Leyton Hewitt a câştigat US Open în 2001 şi turneul de la Wimbledon în 2002, având în palmares un total de 30 de titluri ATP. El a participat, de asemenea, la victoriile Australiei în Cupa Davis în 1999 şi 2003.

Ceremonia trebuia să aibă loc anul trecut, dar campionul de 41 de ani, originar din Adelaide, nu s-a putut deplasa în Statele Unite din cauza pandemiei de COVID-19, motiv pentru care festivitatea a fost amânată cu un an.

"Este o onoare incredibilă pentru mine. Prezenţa familiei mele şi a prietenilor mei a făcut această ceremonie şi mai specială", a declarat Hewitt.

30 de titluri câștigate în proba de simplu!


Ceremonia s-a desfăşurat pe terenul pe care Hewitt a câştigat primul său meci ATP pe iarbă pe când era adolescent, în 1998.

Talent precoce, Hewitt a devenit numărul 1 mondial în istoria tenisului la 20 ani, 8 luni şi 26 de zile, în noeimbrie 2001. A încheiat apoi primul în clasamentul ATP la finele sezoanelor 2001 şi 2002.

Campionul australian a câştigat primul său titlu ATP la Adelaide în 1998 şi ultimul în 2014 la turneul de la Newport, după victoria în faţa croatului Ivo Karlovic. Hewitt şi-a încheiat cariera cu 616 victorii şi 262 înfrângeri la simplu în circuitul ATP.
National Bank Open
De la suspendarea pentru dopaj, la cea mai în formă jucătoare! Metamorfoza lui Haddad Maia
ACUM O ORĂ
SURSA. Agerpres
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 2 ORE