Autoritățile din Melbourne sunt hotărâte să nu lase niciun nevaccinat să participe la primul turneu de Grand Slam al anului, însă organizatorii Australian Open știu că au mai multe de pierdut dacă vor impune obligativitatea vaccinării, astfel că le vor permite jucătorilor nevaccinați să participa la turneul de la Antipozi, însă le vor impune o serie de restricții.
Tenismenii care aleg să nu se vaccineze pot, așadar, să facă deplasarea la Melbourne, însă măsurile din 2021 se vor aplica și la ediția de anul viitor. Mai exact, aceștia vor fi supuși testării la intrarea în țară, iar mai apoi vor intra într-o carantină de 14 zile, într-o cameră de hotel pe care nu o pot părăsi decât în cazul în care se vor antrena.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 13 ORE

Novak Djokovic poate participa la Australian Open, însă cu restricții uriașe

De partea cealaltă, australienii le oferă libertate totală celor vaccinați. Aceștia din urmă pot pleca spre Melbourne oricând după data de 1 decembrie 2021. Pe aeroport, tenismenii vaccinați trebuie să prezinte un test negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte, apoi vor fi supuși unui alt test, la 24 de ore de la sosire. Totuși, aceșia nu vor trebui să intre în carantină, iar libertatea va fi deplină.
Aceștia pot merge la antrenament când vor, pot ieși în oraș și nu trebuie să mai ofere explicații. Chiar dacă Novak Djokovic are acum siguranța că poate participa la Australian Open, sârbul este încă nehotărât, asta pentru că nu este de acord cu resticțiile pe care organizatorii le vor activa: "Urmăresc situația din Australia și, din câte înțeleg, decizia finală a autorităților și a Tennis Australia va veni în două săptămâni, deci în prima sau a doua săptămână a lunii noiembrie. Nu cred că condițiile se vor schimba mult în raport cu ceea ce știm deja. Așa cum a fost cazul în acest an, vor exista o mulțime de restricții.
Ceea ce am auzit de la managerul meu, care este în contact direct cu persoane din Federația Australiei, este că încearcă să îmbunătățească condițiile pentru toată lumea. Atât pentru cei care au fost vaccinați, cât și pentru cei care nu s-au vaccinat. Nu voi dezvălui dacă m-am vaccinat sau nu. Nu știu dacă merg în Australia, nu știu ce se întâmplă. În prezent, situația nu este deloc bună", a spus Djokovic pentru Blic.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 16 ORE
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
IERI LA 11:43