Sâmbătă, oficialii turneului patronat de Ion Țiriac au publicat un comunicat oficial, prin care anunță că autoritățile de la Madrid au solicitat anularea competiției, din cauza numărului în creștere de cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele zile în capitala Spaniei.
Decizia finală îi va aparține lui Ion Țiriac, și companiei sale Super Slam LTD, se mai anunță în comunicatul transmis pe un ton grav și deloc optimist de către spanioli.

Turneul de la Madrid, mai întâi amânat, apoi anulat?

Transylvania Open
Irina Begu s-a retras de la Transylvania Open. Anunțul organizatorilor
ACUM O ORĂ
Programat inițial pentru a se disputa în intervalul 3 – 10 mai, turneul de la Madrid a fost mutat din cauza pandemiei de coronavirus în toamnă. Întrecerea din capitala Spaniei a fost reprogramată pentru săptămâna imediat următoare US Open-ului, 14-20 septembrie, înainte de întrecerile de la Roma și Roland Garros.
Și această formulă ultra-comptrimată a sezonului de tenis este acum sub semnul întrebării. Ion Țiriac a transmis o scrisoare deschisă încă de vineri, prin care promite: “ne vom suspune regulilor sanitare transmise de autoritățile sanitare”. Ion Țiriac a mai ținut să precizeze faptul că omul numit ca mână dreaptă a sa, în funcția de director al turneului Mutua Madrid Open, Feliciano Lopez, a primit un document public, semnat de “Comunidad de Madrid”, prin care i se cerea expres anularea ediției 2020 a competiției din Caja Magica.
Organizatorii turneului de la Madrid se angajează să ia o decizie cât mai rapid, pentru a ajuta jucătorii și jucătoarele în efortul de a-și creiona calendarul competițional.

Miză uriașă pentru US Open

Decizia organizatorilor de la Madrid poate avea un impact major asupra primului turneu de Mare Șlem post-pandemie. US Open-ul se confruntă la rândul său cu o situație sanitară incertă, însă insistă că meciurile se vor juca conform planificării, începând cu data de 31 august.
Înainte de a face deplasarea spre New York, cei mai buni jucători ai lumii au însă două aspecte foarte importante de cântărit. Pe de o parte, sunt riscurile unei deplasări la New York, oraș care impune în mod normal carantinarea europenilor sosiți pe teritoriul său, dar și o destinație din care la revenirea în Europa se impune în mod normal carantină de 14 zile. New York-ul este un oraș aflat încă în zona roșie a globului în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19 și chiar dacă autoritățile au obținut excepții pentru jucătorii de tenis, situația rămâne una de risc. Pe de altă parte, aglomerarea de turnee importante pe două continente în interval de cinci săptămâni (US Open, Madrid, Roma și Roland Garros) reprezintă un risc în ceea ce privește suprasolicitarea și o potențială sursă de accidentări.
Tocmai de aceea, cei mai mulți anticipează că jucătorii de top vor face o alegere dificilă între US Open și circuitul european de zgură. Dacă turneul de la Madrid dispare însă din calendarul revizuit, mai mulți jucători europeni ar putea deveni interesați de o participare la US Open, în condițiile în care va exista o săptămână de pauză și acomodare până la startul întrecerii de la Roma, lucru semnalat prompt de jurnaliștii din întreaga lume.
  • În intervalul 21 – 27 iulie, Madridul a înregistrat peste 13.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cu o creștere de 66% față de intervalul anterior.
Din câte am înțeles, mai mulți jucători de top din ATP vor sări peste US Open. Mă aștept ca acest lucru să se întâmple. Este decizia fiecăruia. Orice jucător va avea niște îndoieli, iar dacă nu te simți confortabil să călătorești și să îți asumi anumite riscuri, atunci este de înțeles că te retragi. | Andy Murray
Liderul mondial din tenisul feminin, Ashleigh Barty, este prima jucătoare de top din WTA care a declarat ferm că nu va participa la US Open în 2020, de teama infectării cu COVID-19. Simona Halep și-a exprimat și ea reținerea în ceea ce privește deplasarea la New York și în acest moment se numără printre sportivele care nu au confirmat prezența la US Open.
Astana Open
Astana Open | Rezumatul partidei Novak Djokovic - Botic Van de Zandschulp, câștigată clar de sârb
ACUM 2 ORE
Tenis
Fostul număr 13 ATP, strigă de pe frontul de război din Ucraina! "Continuați să ne ajutați, vă rog"
ACUM 3 ORE