Daniil Medvedev (2 ATP) va lipsi din circuit pentru "probabil 1-2 luni" pentru a trata o accidentare, a anunţat sâmbătă Medvedev, a cărui participare la Roland Garros (22 mai - 5 iunie) pare acum foarte improbabilă. În acest moment, diferența dintre el și Djokovic în fruntea clasamentului mondial este de doar 10 puncte.
''Mă confrunt de câteva luni cu o uşoară hernie. Împreună cu echipa mea, am decis să rezolvăm această problemă printr-o mică intervenţie. Probabil că voi fi absent o lună sau două şi voi munci din greu pentru a reveni în curând pe teren", a transmis Daniil Medvedev pe rețelele de socilizare.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 18 ORE

Novak Djokovic rămâne pe locul 1 ATP. Sârbul își va prelungi șederea pe prima poziție în clasament

În acest moment, Novak Djokovic are 363 de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, un record absolut în tenisul mondial masculin. Pe locul secund în acest clasament este marele rival al sârbului, Roger Federer, cu 310 săptămâni. Luni, pe 4 aprilie, Djokovic va ajunge la 364 de săptămâni.
Pentru că Daniil Medvedev va lipsi din circuit pentru următoarele două luni, este matematic imposibil ca Novak să piardă locul 1 înainte de 25 aprilie 2022, ceea ce înseamnă că marele campion sârb va ajunge la 366 de săptămâni petrecute pe locul de lider mondial. Dacă sârbul va mai strânge ulterior alte 12 săptămâni pe locul 1 ATP, atunci el ar depăși-o și pe Steffi Graf (377 de săptămâni – record absolut în tenis) și ar deveni jucătorul cu cele mai multe săptămâni strânse pe locul de lider mondial în tenis, atât la masculin, cât și la feminin.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11