Simona Halep a avut o prestație foarte bună în optimile turneului de la Bad Homburg, învingând-o pe Tamara Zidansek, după o oră și 7 minute de joc, cu scorul de 6-0, 6-3.
Pentru un loc în semifinalele competiției, fostul lider WTA va juca împotriva Amandei Anisimova (locul 25 WTA), care a cedat numai două game-uri în duelul din optimi cu Ann Li, scor 6-0, 6-2.
Partida dintre cele două va fi ultima a zilei de joi pe arena centrală și nu va începe mai devreme de ora 19:00. Primele 3 dueluri de pe terenul central vor fi Caroline Garcia - Sabine Lisicki, Daria Kasatkina - Bianca Andreescu și Alize Cornet - Angelique Kerber.
Wimbledon
Wimbledon 2022, scena surprizelor! Minim o jucătoare fără finală de Grand Slam va fi în ultimul act
ACUM 5 ORE
Dacă va trece de Anisimova, Simona Halep va da, în semifinală, peste învingătoarea din duelul Daria Kasatkina - Bianca Andreescu.
Citește și:

SIMONA HALEP - AMANDA ANISIMOVA, ÎN SFERTURILE DE LA BAD HOMBURG

Halep și Anisimova s-au mai întâlnit de două ori în carieră, de fiecare dată la Roland Garros. În 2019, jucătoarea din SUA a furnizat o mare surpriză și s-a impus în două seturi în sferturile de finală, scor 6-2, 6-4. În anul următor, Simona și-a luat revanșa într-un stil de mare campioană, cedând numai un singur game: 6-0, 6-1.
Spre deosebire de Simona, care a făcut semifinale la Birmingham, Anisimova este la primul turneu pe iarbă din acest an, astfel că nu este atât de obișnuită cu suprafața. Americanca a avut un start lansat de sezon, câștigând turneul Melbourne Summer Set 2, dar apoi nu a mai reușit să obțină rezultate notabile. La Australian Open și Roland Garros s-a oprit în optimi, la Madrid și Roma în sferturi, iar la Charleston a făcut semifinale.
Anisimova nu este o specialistă a ierbii, o suprafață pe care a jucat de altfel foarte puțin în carieră. La Wimbledon a jucat numai de două ori pe tabloul principal, trecând o singură dată de primul tur, în 2019. Cel mai bun rezultat al său pe această suprafață a venit chiar la Bad Homburg, anul trecut, când a ajuns până în sferturi, unde a pierdut în fața lui Angelique Kerber.
Astfel, Simona Halep va pleca cu un oarecare avantaj în duelul cu Anisimova, dacă ne raportăm strict la experiență și la rezultatele obținute pe iarbă de-a lungul timpului.
Wimbledon
Ora de start a meciului Simona Halep - Paula Badosa, în optimile de finală la Wimbledon
ACUM 7 ORE
Wimbledon
Simona Halep, premiată la Wimbledon! Românca, aplauze la scenă deschisă pentru Federer
ACUM 8 ORE