Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, mulțumită după victoria din optimi de la Bad Homburg! Ce a spus despre duelul cu Anisimova

Bianca Dumitru

Actualizat 22/06/2022 la 20:34 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Bad Homburg, după o victorie rapidă în fața Tamarei Zidansek, scor 6-0, 6-3. După meci, românca a vorbit despre cum s-a simțit pe teren și a prefațat următoarea partidă, cu Amanda Anisimova.

Simona Halep | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a învins-o pe Tamara Zidansek, în optimile de finală ale turneului de la Bad Homburg, după doar 67 de minute de joc. Românca a cedat doar 3 game-uri, meciul încheindu-se cu scorul de 6-0, 6-3.
La finalul partidei, fostul lider WTA a vorbit despre cum a fost duelul cu sportiva de pe locul 58 mondial. Halep a spus că este fericită că va avea o nouă ocazie de a evolua în Germania.
Simona Halep a prefațat și duelul din sferturi, unde va da peste Amanda Anisimova (locul 25 WTA), care a pierdut numai două game-uri în duelul din optimi cu Ann Li, scor 6-0, 6-2.
"Sunt fericită pentru cum a fost meciul, am jucat mai bine decât ieri. E bine că am o nouă șansă de a juca aici. Dacă e un secret (n.r. legat de motivația și optimismul său), nu pot să vă spun, o să-l păstrez pentru mine. Încerc să joc din ce în ce mai bine la fiecare meci.
Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt aici, fac o atmosferă foarte frumoasă de fiecare dată și ne bucurăm mai mult să jucăm aici datorită lor.
Am mai jucat împotriva Anisimovei, dar acum vom juca pe iarbă și e puțin diferit. Deocamdată mă bucur pentru victoria de azi și apoi mă voi gândi la următorul meci. Cu siguranță voi fi pregătită pentru mâine", a spus Simona Halep, la finalul partidei cu Zidansek.
Citește și:

SIMONA HALEP - AMANDA ANISIMOVA, ÎN SFERTURILE DE LA BAD HOMBURG

Halep și Anisimova s-au mai întâlnit de două ori în carieră, de fiecare dată la Roland Garros. În 2019, jucătoarea din SUA a furnizat o mare surpriză și s-a impus în două seturi în sferturile de finală, scor 6-2, 6-4. În anul următor, Simona și-a luat revanșa într-un stil de mare campioană, cedând numai un singur game: 6-0, 6-1.
Spre deosebire de Simona, care a făcut semifinale la Birmingham, Anisimova este la primul turneu pe iarbă din acest an, astfel că nu este atât de obișnuită cu suprafața. Americanca a avut un start lansat de sezon, câștigând turneul Melbourne Summer Set 2, dar apoi nu a mai reușit să obțină rezultate notabile. La Australian Open și Roland Garros s-a oprit în optimi, la Madrid și Roma în sferturi, iar la Charleston a făcut semifinale.
Anisimova nu este o specialistă a ierbii, o suprafață pe care a jucat de altfel foarte puțin în carieră. La Wimbledon a jucat numai de două ori pe tabloul principal, trecând o singură dată de primul tur, în 2019. Cel mai bun rezultat al său pe această suprafață a venit chiar la Bad Homburg, anul trecut, când a ajuns până în sferturi, unde a pierdut în fața lui Angelique Kerber.
Astfel, Simona Halep va pleca cu un oarecare avantaj în duelul cu Anisimova, dacă ne raportăm strict la experiență și la rezultatele obținute pe iarbă de-a lungul timpului.
Meciul din sferturile de finală ale turneului de la Bad Homburg va avea loc mâine, de la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol