Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Îngrijorare pentru Swiatek înainte de Wimbledon. Poloneza s-a retras la Bad Homburg înainte de meci în premieră

Andrei Nicolae

Publicat 30/06/2023 la 14:16 GMT+3

Iga Swiatek le-a dat o veste îngrijorătoare fanilor săi în vederea turneului de la Wimbledon, după ce s-a retras astăzi din semifinalele de la Bad Homburg. Este pentru prima dată când liderul mondial abandonează dintr-un meci înainte de start, iar poloneza a acuzat probleme la stomac și febră.

Iga Świątek awansowała do półfinału w Bad Homburg

Credit imagine: Imago

Swiatek făcuse un turneu bun la Bad Homburg, care reprezenta ultimul antrenament pentru poloneză înainte de Wimbledon. Liderul mondial a ajuns până în penultimul act pe o suprafață pe care nu se simte atât de bine, însă avea speranțe că va putea să se impună în competiția din Germania.
Principala favorită de la All England Club urma să o înfrunte pe Lucia Bronzetti (65 WTA), viitoarea adversară a lui Jaqueline Cristian din primul tur de la Wimbledon. Swiatek și-a anunțat însă din nefericire retragerea înainte de meci, acest anunț reprezentând o premieră negativă pentru poloneză. În întreaga ei carieră, Iga nu mai abandonase dintr-un meci înainte să pășească pe teren.
Liderul mondial a acuzat probleme la stomac și o febră care nu i-au permis să joace în penultimul act de la Bad Homburg. Vestea îi îngrijorează pe fanii polonezei, ținând cont că peste trei zile va începe Grand Slam-ul din Londra, unde Swiatek este principala favorită. Acesta a fost mesajul Igăi după retragere:
"Îmi pare atât de rău, dar trebuie să mă retrag din meci astăzi. Am avut o noapte fără odihnă din cauza unei febre și probabil a unei toxiinfecții alimentare. Nu pot să joc astăzi și trebuie să am grijă de mine. Sper să fiu bine în curând. Susținerea voastră în Bad Homburg a fost incredibilă, mulțumesc."
Citește și:

Swiatek, traseu accesibil la Wimbledon

Astăzi a avut loc și tragerea la sorți pentru turneul de la All England Club, iar Swiatek a avut parte de noroc. Poloneza are parte de o jumătate extrem de uşoară, chiar dacă nu e o specialistă pe iarbă.
În primele tururi, poloneza are o misiune ușoară, iar primele adversare care îi pot pune probleme cu adevărat pot apărea abia în sferturile de finală. Iga le poate întâlni în acea fază a competiției pe Daria Kasatkina, Coco Gauff sau Elina Svitolina. În penultimul act, Swiatek ar da peste jucătoare precum Jessica Pegula, Caroline Garcia.
Ultimul act de la Wimbledon ar putea consemna o confruntare dintre Swiatek și Sabalenka, Rybakina, Jabeur sau Sakkari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo