Emma Răducanu se află în centrul atenției după succesul pe care l-a avut în ultimele luni. Tânăra jucătoare britanică a luat prin surprindere lumea tenisului în această vară după parcursul foarte bun de la Wimbledon, unde a ajuns în optimile de finală la prima participare la un turneu de Grand Slam, dar mai ales la US Open, acolo unde a câștigat turneul, devenind prima jucătoare care se impune la un turneu major venind din calificări.
Cu toate acestea, rezultatele Emmei nu au fost cele mai bune după succesul de la US Open, iar Eddie Jones, selecționerul naționalei de rugby a Angliei, a afirmat că aparițiile lui Răducanu pe coperțile unor reviste o distrag de la tenis. Între timp, Jones a revenit și a declarat că afirmațiile sale au fost scoase din context, dar Barbara Schett a ținut să îi ia apărarea tinerei jucătoare, spunând că Emma are nevoie de timp, iar lumea nu ar trebui să aibă comentarii răutăcioase la adresa ei:
"Mereu este ușor să comentezi despre viața altcuiva. Poate antrenorul naționalei de rugby a Angliei nu știe tenis prea bine. E adevărat, nu a câștigat multe meciuri după ce a câștigat US Open, dar nu cred că are legătură cu faptul că poartă o rochie Dior, că are ședințe foto sau că a fost la premiera filmului James Bond.
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2021/09/23/3225183.jpg
Obiectivul ei principal este să fie o jucătoare de tenis. Dar trebuie să îi acordăm timp. Fiecare câștigător de Grand Slam a spus-o, un astfel de titlu îți schimbă viața. Ca antrenor de rugby, nu poți face astfel de comentarii. Este un sport de echipă și dacă nu ai fost implicat în tenis, nu ar trebui să faci asemenea comentarii răutăcioase.
Eu cred că ea știe ce face. Este dificil, cu toții știm, dar sunt sigură că are alături de ea o echipă bună, alături de agenții și părinții ei și nu o vor lăsa să o ia valul. Cel mai greu lucru este să știi cum să gestionezi presiunea și toate aceste așteptări", a declarat Barbara Schett pentru Eurosport.

Ce a spus Eddie Jones despre Emma Răducanu?

Selecționerul Angliei a ținut să vorbească despre Emma Răducanu, făcând o comparație cu Marcus Smith, una dintre speranțele rugby-ului englez, punând accentul pe problemele cu care se confruntă tinerii sportivi după ce cunosc succesul și se află în lumina reflectoarelor:
"Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat. Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper's Bazaar, purtând haine Christian Dior.
https://i.eurosport.com/2017/09/22/2172032.jpg
Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ", a spus Eddie Jones, citat de Daily Mail.
Emma Răducanu (20 WTA) și-a încheiat anul fabulos cu o înfrângere în turul al doilea al turneului WTA 250 de la Linz, acolo unde a fost eliminată de Xinyu Wang (106 WTA), scor 1-6, 7-6(0), 5-7. După optimile de finală de la Wimbledon și titlul de la US Open, Emma Răducanu a obținut și prima victorie în circuitul WTA, în urmă cu două săptămâni, atunci când a învins-o pe Polona Hercog (138 WTA) la Cluj, în cadrul turneului Transylvania Open.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM 9 ORE
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
IERI LA 11:03