Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz a salvat două mingi de meci și s-a calificat în finală la Barcelona

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/04/2022 la 15:56 GMT+3

Puștiul spaniol a trecut după aproape patru ore de joc de australianul Alex de Minaur. În ultimul act îl va înfrunta pe compatriotul său, Pablo Carreno-Busta

Pablo Carreno Busta t.v. og Carlos Alcaraz.

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Vremea a dat peste cap programul turneului ATP Barcelona 500 din această săptămână.
Vineri s-au jucat în aceeași zi optimile și sferturile, iar semifinalele au început sâmbătă cu mare întârzier. Ambele s-au oprit în primul set la scorul de 2-2. Reluate duminică, s-au încheiat mult după ora prânzului.
Careno Busta, lejer cu Schwartzman
Numărul 19 mondial, Pablo Carreno Busta a fost primul jucător calificat în finală, la Barcelona. Asta pentru că al 8-lea favorit a avut nevoie doar de două seturi pentru a trece de favoritul 6, argentinuanul Diego Schwartzman. ”Este special să te califici în finală acasă. E grozav să câștig în sfârșit, o semifinală. În finală trebuis să fiu din nou sută la sută”, a declarat Carreno Busta.
Spaniolul are șansa să-și treacă în cont a 7-a victorie din carieră, dar prima pe zgura de acasă, Carreno-Busta trăind în Barcelona.

Meci maraton între Alcaraz și De Minaur

A doua semifinală a fost mult mai disputată și mai echilibrată. Australianul Alex de Minaur i-a dat o replică uluitoare revelației tenisului mondial, Carlos Alcaraz.
Jucătorul mai experimentat, de Minaur a câștigat primul set la tie-break, 7-4, dar nu a putut să închidă meciul în setul 2. A condus cu 6-5, iar pe serviciul său a avut două mingi de meci! Puștiul iberic a găsit însă resurse ascunse să revină și a câștigat tie-break-ul tot cu 7-4.
În decisiv, Alcaraz s-a impus cu 6-4, meciul durând în total 3 ore și 42 de minute!
Pentru Alcaraz (18 ani), finala de la Barcelona este a patra din carieră. El le-a câștigat pe precedentele trei, la Umag, Rio de Janeiro și Miami.
Finala se joacă tot azi, de la ora 17:30. Rămâne de văzut dacă Alcaraz va mai avea resurse în fața compatriotului său, Pablo Carreno-Busta, un jucător cu 12 ani mai în vârstă, care a terminat meciul din semifinale mult mai devreme, în doar o oră și 41 de minute.
Va fi prima întâlnire între Alcaraz și Carreno-Busta din circuitul masculin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo