Carlos Alcaraz continuă să obțină rezultate incredibile în tenisul mondial. Sportivul în vârstă de doar 18 ani a scris duminică un alt capitol de neuitat în cariera sa, câștigând titlul turneului ATP 500 de la Barcelona.
După meciul foarte lung și obositor cu Alex de Minaur, din semifinale, partidă care a durat aproape 4 ore, Alcaraz a găsit resurse să mai obțină o victorie în aceeași zi și l-a învins pe unul dintre mentorii săi, al optulea favorit al competiției, Pablo Carreno Busta, scor 6-3, 6-2.

Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 18 ORE
Victoria a fost foarte rapidă, fiind obținută după doar o oră și 7 minute de joc în care Alcaraz a servit excelent, câștigând 88% din puncte cu primul serviciu. De cealaltă parte, Carreno Busta nu a avut nicio minge de break, în timp ce puștiul spaniol a reușit patru break-uri, câte două în fiecare set.
În urma succesului de la Barcelona, Alcaraz a ajuns la trei titluri cucerite în acest sezon și a urcat pe locul 9 în clasamentul ATP, fiind cel mai tânăr jucător care a ajuns în Top 10 după Rafael Nadal, care reușea această performanță în urmă cu exact 17 ani.
Citește și:

Mesajul lui Rafael Nadal după succesul lui Carlos Alcaraz de la Barcelona

Sportivul în vârstă de 35 de ani a reacționat după victoria lui Carlos Alcaraz de la Barcelona. Rafael Nadal i-a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, unde l-a felicitat pentru succesul din finală.
Tenismenul de pe locul 4 ATP a lăudat și evoluția lui Pablo Carreno Busta, arătându-se bucuros pentru modul în care arată tenisul spaniol.
"Felicitări lui Carlos pentru titlul de la Barcelona! De asemenea, felicitări și lui Pablo pentru finală. O săptămână spectaculoasă pentru amândoi și pentru tenisul spaniol, care are încă o dată un câștigător", a scris Rafael Nadal, pe contul său de Twitter.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 21 ORE
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44