De MARIAN URSESCU
Alcaraz continua să uluiască lumea tenisului și nu numai. Carlos, puștiul de 18 ani, a scris duminică un alt capitol de neuitat în cariera sa: a câștigat titlul în turneul ATP 500 de la Barcelona.
După meciul foarte lung și obositor cu Alex de Minaur, din semifinale, care a durat aproape 4 ore, Alcaraz a găsit resurse să mai obțină o victorie în aceeași zi. De această dată l-a învins pe unul dintre mentorii săi, al optulea favorit, Pablo Carreno Busta cu 6-3, 6-2.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 2 ORE
A fost o victorie foarte rapidă în finală, obținută doar într-o oră și 7 minute de joc. Alcaraz a servit excelent, a câștigat 88 la sută din puncta cu primul serviciu. De altfel, Carreno Busta nu a avut nicio minge de break! În schimb, puștiul spaniol a reușit patru breakuri în meci, câte două în fiecare set.

La fel ca Nadal acum 17 ani

Alcaraz a câștigat trei titluri în acest sezon și urmează să urce de luni pe locul 9 în clasamentul ATP, făcându-l cel mai tânăr jucător care a ajuns în Top 10 după Rafael Nadal, care ajungea acolo în urmă cu exact 17 ani. Ca și Alcaraz, și Nadal câștiga atunci tot prima oară trofeul de la Barcelona.
"Înseamnă foarte mult. Mă uit la acest turneu de când eram copil. Întotdeauna mi-am dorit să joc în acest turneu și, bineînțeles, să pot câștiga acest turneu", a spus Alcaraz la finalul mecioului, în intervioul de pe teren. „Sunt foarte, foarte fericit să fac parte din lista spaniolă a jucătorilor care au triumfat aici”, a declarant Carlos.
O mulțime de legende spaniole au câștigat titlul de la Barcelona, ​​printre care Rafael Nadal, Juan Carlos Ferrero și Carlos Moya.
În topul turneelor castigate în 2022, Alcaraz, alături de Nadal și de campionul de la Belgrad, Andrey Rublev, conduc cu câte trei titluri.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35