Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz-Stefanos Tsitsipas e finala de la Barcelona! Cum au prefațat cei doi ultimul act

Alex Masgras

Actualizat 23/04/2023 la 10:43 GMT+3

Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas se vor întâlni în finala turneului ATP 500 de la Barcelona. În semifinale, fostul număr 1 mondial a trecut de Daniel Evans, în timp ce grecul l-a învins pe Lorenzo Musetti. Cei doi finaliști s-au întâlnit ultima oară tot la Barcelona, în sferturile de finală ale ediției din 2022.

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Daniel Evans din semifinalele turneului de la Barcelona

Carlos Alcaraz, campionul din 2022 de la Barcelona, își va apăra duminică titlul în fața lui Stefanos Tsitsipas, cel care a ajunge în ultimul act al turneului pentru a treia oară, după finalele din 2018 și 2021. În semifinale, Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniel Evans, scor 6-2, 6-2, în timp ce Stefanos Tsitsipas a trecut în penultimul act de Lorenzo Musetti, scor 6-4, 5-7, 6-3.
Înaintea finalei de la Barcelona, Tsitsipas a declarat că este conștient de faptul că trebuie să ridice nivelul în confruntarea cu Alcaraz și să își ia revanșa pentru începutul cu stângul în sezonul de zgură, după eliminarea prematură de la Monte-Carlo, dar și pentru înfrângerea din urmă cu un an în fața spaniolului în sferturile de finală de la Barcelona:
"Nu am frică atunci când intru pe teren. Trebuie să îmi îmbunătățesc jocul, dar voi intra și voi lupta. Pentru a câștiga trebuie să fiu mai bun decât el. Trebuie să mă confrunt cu aceste provocări în timp ce joc cu cel mai bun jucător din lume în acest moment.
Carlos a arătat în ultimii doi ani că este capabil să joace la cel mai înalt nivel, așa că este o provocare diferită. Trebuie să mă concentrez cât mai mult și să aștept să ajung la cel mai bun nivel. Așa s-a întâmplat și când am jucat cu Nadal la Madrid sau cu Djokovic pe diferite terenuri de zgură. Trebuie să fac un pas în față, nu am altă opțiune", a declarat Stefanos Tsitsipas, înaintea finalei cu Carlos Alcaraz.
picture

Rezumatul partidei dintre Stefanos Tsitsipas și Lorenzo Musetti din semifinalele de la Barcelona

Citește și:

Carlos Alcaraz: "Știu că Tsitsipas vrea să își ia revanșa în fața mea"

Carlos Alcaraz este încrezător înaintea finalei de la Barcelona cu Stefanos Tsitsipas. Spaniolul, care nu a pierdut set la ediția din acest an, a declarat că este conștient că jucătorul grec vrea să își ia revanșa în fața sa:
"Știu că Stefanos a spus de mai multe ori că vrea să își ia revanșa în fața mea, iar asta e de bine. Și eu vreau să joc cu el. Îmi place să joc cu cei mai buni și Tsitsipas este unul dintre ei. Îmi plac provocările. Va fi un meci dificil, dar nu îmi e frică. Voi da totul.
Mă voi uita la anumite părți din întâlnirile precedente pentru a vedea ce am făcut bine pentru a îl învinge. Vom analiza ce nu a făcut el și vom încerca să ne putem în locul lui și să ne gândim cum ar putea să mă învingă. Nu am o relație specială cu el față de al jucători din circuit. Sunt jucători care te plac mai mult sau mai puțin. Personal, eu cred că este un băiat bun în afara terenului", a spus Carlos Alcaraz.
În urmă cu un an, Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas s-au întâlnit în sferturile de finală de la Barcelona. Spaniolul s-a impus atunci cu 6-4, 5-7, 6-2. În setul decisiv, Tsitsipas a fost penalizat cu două puncte la 3-0 pentru Alcaraz pentru o pauză de vestiar prelungită. Grecul s-a certat cu arbitrul de scaun și s-a plâns de faptul că și spaniolul a avut o pauză de vestiar mai lungă, fără să primească vreo penalizare.
picture

Stefanos Tsitsipas a fost penalizat cu două puncte în disputa cu Alcaraz pentru pauză de vestiar

Întrebat despre momentul din urmă cu un an, Carlos Alcaraz nu a vrut să vorbească prea mult despre acest subiect și nu crede că partida de duminică va fi mai multă tensiune din cauza incidentului din sferturile de acum un an:
"Ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren. A fost un gest urât, dar toată lumea face greșeli și nu mă gândesc la asta. Eu mă voi concentra asupra jocului meu. Nu cred că există tensiune din cauza celor întâmplate anul trecut", a mai spus Carlos Alcaraz.
Finala de la Barcelona dintre Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas va avea loc astăzi, de la ora 17:00, în direct pe Eurosport 2 și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo