SID

Bartoli s-a săturat de modul în care se comportă jucătoarele de tenis. Declarații "fără perdea"

Bartoli s-a săturat de modul în care se comportă jucătoarele de tenis. Declarații "fără perdea"

13/02/2020 la 14:15Actualizare 13/02/2020 la 14:21

Marion Bartoli le-a criticat pe jucătoarele din tânăra generație, care nu par în vreun fel afectate de înfrângeri. Multe dintre sportive încearcă să afișeze o imagine "fake" pentru a prinde cât mai bine la public.

Discursul dur al fostei campioane din Franța vine în contextul în care Ashleigh Barty a apărut la conferința de presă de după înfrângerea cu Sofia Kenin, din semifinalele Australian Open, foarte dezinvoltă, deloc apăsată de înfrângere. Mai mult, australianca a venit însoțită de nepoțica sa și a părut că se distrează copios în timpul conversației cu ziariștii.

Ash Barty with neice Olivia

Astfel de atitudini nu sunt corecte, crede Bartoli, care este de părere că o adevărată campioană ar trebui să fie mult mai afectată de o înfrângere. Bartoli a investit mereu mult suflet în munca depusă, iar un eșec într-un moment cheie al sezonului nu putea fi "îngropat" în câteva minute.

Atitudinea avută de Barty nu e un caz singular, cele mai multe dintre sportivele tinere dorind să pară extrem de relaxate și joviale. În fapt, acest tip de comportament nu este unul natural. El nici măcar nu trădează un dezinteres pentru competiție, ci vine în contextul în care jucătoarele sunt mult mai preocupate de imaginea lor. Ele s-au obișnuit să zâmbească forțat în orice situație, pentru a "a da bine" la cameră și a-și construi o "identitate" cât mai marketabilă.

"Când văd anumite jucătoare de acum cum reacționează când pierd, stau și mă întreb dacă chiar au pierdut cu adevărat. Pentru că nu pare, la felul cum se comportă. Pentru mine, nu asta este soluția. Simt că noua generație încearcă să pară cât mai fake posibil, iar rețelele de socializare le influențează", a spus Bartoli, conform Essentially Sports.

Bartoli a fost una dintre cele mai carismatice jucătoare din ultimele decenii, pe terenul de tenis. Ea a rămas în istorie prin faptul că executa atât forehandul, cât și backhandul cu două mâini, întregul său joc fiind unul nonconformist. A câștigat 8 titluri WTA, performanța carierei fiind cucerirea Wimbledonului, în 2013.