Ash Barty a cucerit de-a lungul carierei sale trei titluri de Grand Slam, ultimul trofeu fiind obținut chiar în acest an, la Australian Open. La două luni după succesul de acasă, australianca și-a anunțat retragerea, iar fanii sportului au rămas complet uimiți de decizia sa.
Jucătoarea de la Antipozi a oferit un interviu amplu pentru The Guardian, iar unul dintre subiectele abordate a fost legat de decizia sa din martie: "Nu am regrete legate de retragere. Nici măcar unul. Știam că este timpul potrivit pentru mine. A fost ceea ce voiam să fac. Și știu că mulți oameni poate nu înțeleg.
Dar sper că ei respectă asta, pentru că a fost decizia mea. Și da, a fost incredibil. Este tot ce mi-am dorit. De când m-am retras, am văzut probabil tot atâtea meciuri de tenis câte vedeam când jucam, adică foarte puține.
National Bank Open
Prima reacție a Simonei Halep, după succesul din optimile de finală de la Toronto
ACUM 8 ORE
Ocazional am unul pe fundal, dar foarte rar mă așez și mă uit la un meci de la început până la sfârșit cu interes. Am lovit destule mingi în viața mea. Nu am nevoie să îi văd pe ceilalți cum le lovesc și ei."
Citește și:

Barty crede că tenisul feminin e pe mâini bune

Jucătoarea australiancă a vorbit în cadrul interviului și despre viitorul sportului pe care l-a practicat, lăudând-o mai ales pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial: "Iga are un talent incredibil, un om excepțional și o fată iubitoare. Dar profunzimea din tenisul feminin la momentul actual este incredibilă de asemenea.
Am ajuns de la a avea una sau două jucătoare dominând la fiind mult mai imprevizibil. Și asta nu pentru că este slab. De fapt, pentru că este foarte puternic. Toată lumea din top 40, 50 este atât de bună, încât de la săptămână la săptămână pot ajunge să fie jucătoare de top 10."
Barty a dominat tenisul feminin și a fost lider mondial pentru 114 săptămâni la rând, performanță care a adus-o lângă jucătoare precum Steffi Graf, Serena Williams sau Martina Navratilova.
National Bank Open
Halep și-a aflat adversara din sferturile turneului de la Toronto! Nu are set pierdut în fața ei
ACUM 9 ORE
US Open
Zverev nu crede că va juca la US Open! Anunțul făcut de german la două luni de la accidentare
ACUM 10 ORE