Mulți sunt de părere că "Maestrul elvețian" este cel mai mare tenisman, independent de generație. Cifrele vorbesc pentru "Swiss Maestro" - 310 săptămâni în fotoliul de lider mondial (record absolut) și 20 de Grand Slamuri cucerite, de asemenea o bornă pe care nimeni nu a atins-o încă (Nadal, însă, îi "suflă în ceafă", ajungând la 19).
Polemica în jurul celui mai bun din istorie într-o disciplină nu se va încheia vreodată, cu mici excepții (chiar și Michael Jordan e contestat de unii). Ca atare, întrebat dacă îl consideră pe Federer cel mai mare din istorie, Becker, fost antrenor al lui Djokovic, a explicat de ce nu poate să dea un verdict în acest sens. Conform fostului mare campion, deținător a 6 turnee de Grand Slam, e greșit să faci o comparație între generații.
"E dificil să spui cine e cel mai bun jucător, nu poți compara generații diferite. Este Federer mai bun decât mine, decât John McEroe, decât Borg, decât Sampras? Da, a câștigat cele mai multe titluri de Grand Slam, dar mi-e tare greu să spun că el este cel mai bun din istorie", a spus Becker pentru tennisworldes.com.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
IERI LA 12:44

Cum l-ar fi învins Becker pe Federer

Provocat să își imagineze cum ar fi putut să îl învingă pe Federer într-un meci în care ambii s-ar fi aflat în formă maximă, Becker a vorbit despre viteza și agresivitatea sa.
"Boom-boom" a schimbat fața tenisului mondial la mijlocul anilor 80, devenind cel mai tânăr câștigător de la Wimbledon, la doar 18 ani (1985).
"Nu cred că i-ar fi plăcut viteza mea, faptul că veneam la fileu chiar și pe al doilea serviciu. Nu i-aș fi dat mult timp pentru a-și dezvolta forehandul și pentru backhandul în cross", a mai punctat marele campion german.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
16/01/2022 LA 10:00