Româncele sunt în formă bună cu fix o lună înainte de startul Roland Garros, turneu transmis de Eurosport. După ce săptămâna trecută Cîrstea a câștigat turneul de la Istanbul, iar Halep a ajuns în semifinale la Stuttgart, acum compatrioatele noastre speră la un parcurs cât mai bun la turneul patronat de Ion Țiriac.
Prima intrată în arenă azi a fost Irina Begu, care avea în față o adversară dificilă, Daria Kasatkina. Aceasta câștigase ultimele 6 dispute directe cu Begu (5 dintre ele fără să piardă. Dar Irina a trecut cu ușurință peste complexul său în fața rusoaicei și a făcut un meci solid, pe care din nefericire l-a scăpat din mână.
Primul set a reprezentat o sarabandă de breakuri și rebreakuri, până la 5-4 pentru româncă cele două jucătoare reușind să își facă serviciul o singură dată. După două mingi de set salvate, pe serviciul Irinei, Kasatkina a trebuit să se recunoască înfrântă, scor 4-6.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
În debutul manșei secunde, Kasatkina a acuzat șocul pierderii setului, iar Irina a profitat din plin de asta, desprinzându-se la 2-0 și având șansa unui dublu break. Totuși, rusoaica nu s-a dat bătută și a egalat la 2, ba mai mult, s-a desprins la 3-2 cu break. Încă o dată Daria a revenit și de aici înainte s-a mers cap la cap. La 4-4, Irina a avut probleme fizice și a cerut intervenția medicală, dar a revenit rapid în partidă. Totuși, pe final de manșă, adversara româncei a fost mai concentrată, reușind să se impună cu 6-4.

Irina Begu a renăscut în decisiv

În decisiv, Begu părea că nu mai are vreo șansă, deși în primele gameuri a reușit să stea aproape de adversară. Daria s-a desprins la 5-2, a avut 6 mingi de meci la 5-3, însă compatrioata noastră a avut o putere mentală formidabilă și a reintrat în meci. La 5-6, sportiva din București a mai salvat o minge de meci, a 7-a, înainte de a trimite partida în tie-break.
În cele din urmă, Irina a cedat, înclinându-se cu 6-4, 4-6, 6-7(1), dar a luptat eroic. În turul următor, Kasatkina va avea o misiune complicată, urmând a juca în compania Arynei Sabalenka. Finalistă la Stuttgart, după ce a trecut de Halep în semifinale, sportiva din Belarus a cedat azi doar 3 gameuri în disputa cu Vera Zvonareva, pe care a învins-o, scor 6-1, 6-2.
Tot azi, Cîrstea și Halep intră în acțiune la Madrid. Sorana și-a început deja disputa cu americanca Jessica Pegula (33 WTA). Românca traversează poate cea mai bună formă a carierei, impunându-se săptămâna trecută la Istanbul. Ea a primit un wildcard de la Țiriac pentru a fi prezentă în capitala Spaniei și are speranțe că va face un turneu mare.
Simona Halep își va începe aventura la Madrid contra jucătoarei spaniole Sara Sorribes Tormo. Partida va avea loc pe arena principală, nu mai devreme de ora 15:15.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02