Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic merge la Roland Garros cu un moral excelent! Sârbul a câștigat turneul de la Belgrad

Irina Aldea

Actualizat 29/05/2021 la 16:56 GMT+3

Novak Djokovic va ajunge la Roland Garros cu un moral excelent, după ce s-a impus în finala turneului ATP 250 de la Belgrad. Sârbul a trecut în 2 seturi, scor 6-4, 6-3, de slovacul Alex Molcan.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Novak Djokovic și-a respectat statutul de mare favorit și a câștigat turneul ATP 250 de la Belgrad. Liderul mondial a avut nevoie de o oră și 28 de minute pentru a se impune în finală contra slovacului Alex Molcan (255 ATP), scor 6-4,6-3.
Așadar, moralul sârbului este unul excelent înainte de startul Roland Garros. Djokovic nu a fost la un nivel deosebit în acest sezon de zgură, singurul rezultat notabil fiind finala jucată la Roma, pierdută în fața lui Rafael Nadal. Chiar dacă în această săptămână a învins adversari modești la turneul din țara natală, titlul cucerit astăzi îi poate da o mare încredere sârbului în perspectiva celui de-al 2-lea turneu de Grand Slam al anului.
Titlul de la Belgrad a fost al 2-lea pentru Djokovic din 2021, după Australian Open și al 83-lea al carierei.
Știrea inițială
Finala turneului de tenis ATP de la Belgrad (Serbia), dotat cu premii totale de 511.000 de euro, se va disputa sâmbătă între sârbul Novak Djokovic, 1 ATP, principal favorit, şi slovacul Alex Molcan (255 ATP). Ultimul act al competiției va debuta la ora 15.00 în capitala Serbiei și totodată orașul natal al lui Nole.
În semifinale, Djokovic l-a eliminat cu 6-1, 4-6, 6-0, pe slovacul Andrej Martin (119 ATP), iar Molcan l-a învins cu 4-6, 6-4, 6-4 pe argentinianul Federico Delbonis (52 ATP), cap de serie 8. Campionul sârb de 34 ani va juca a treia sa finală din acest an, după succesul de la Australian Open şi înfrângerea de la Roma, din faţa lui Rafael Nadal.Alex Molcan, venit din calificări, va juca prima sa finală din ATP.

Novak Djokovic face ultimele pregătiri pentru Roland Garros

După finala de la Belgrad, Novak Djokovic va zbura spre Paris, el urmând să joace acolo luni sau marți, în funcție de programul stabilit de organizatori. În primul tur, Djokovic, care este şi principalul favorit, îl va avea ca adversar pe americanul Tennys Sandgren (66 ATP). El se pregătește acum pentru finala de la Belgrad, pe care speră să o câștige pentru a merge la Paris cu încrederea la nivel înalt.
"Sunt fericit să joc în fața compatrioților mei. Belgradul este orașul meu de suflet, mereu sunt foarte încântat să pășesc pe acest teren în fața oamenilor mei. Presiunea și așteptările de la mine sunte foarte mari mereu, dar sunt fericit că pot lupta pentru titlu în fața fanilor mei", a spus Nole înaintea finalei de azi.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo