Sorana Cîrstea (45 WTA) a ajuns până în optimile de finală la Roland Garros, însă tranziția de la cea mai lentă la cea mai rapidă suprafață i-a creat mari dificultăți.
Deși a ajuns la Berlin cu un moral excelent, clasându-se momentan pe cea mai înaltă poziție WTA din ultimii 8 ani, Sorana nu a reușit să-i facă față lui Garbine Muguruza (13 WTA).

Sorana Cîrstea, învinsă de Muguruza în primul tur de la Berlin

Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM O ORĂ
În primul tur al turneului din capitala Germaniei, desfășurat pe iarbă, Sorana a rezistat doar jumătate de set în fața ibericei. Partida a început echilibrat, dar după ce și-a pierdut pentru prima dată serviciul (la 4-3 pentru Muguruza), Sorana a cedat total, iar Muguruza s-a impus cu 6-3, 6-2, după o oră și 12 minute de joc.
Așadar, Sorana pierde al 2-lea meci contra Muguruzei disputat pe iarbă, după ce iberica s-a impus și în 16-imile de la Wimbledon 2017, ediție la care a cucerit trofeul. De altfel, sportiva din Târgoviște nu a reușit să câștige niciun meci dintre cele 4 întâlniri directe cu Muguruza și nici măcar să ia vreun set împotriva ibericei.
Muguruza va juca în turul secund de la Berlin cu Elena Rybakina, sfertfinalistă la Roland Garros, care a trecut astăzi în 3 seturi de Shelby Rogers, scor 2-6, 6-3, 6-4.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 19 ORE
Australian Open
Câte poziții urcă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA, după calificarea în optimile Australian Open
ACUM 19 ORE