Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surprize uriașe la Berlin! 4 din primele 5 favorite, eliminate înainte de sferturi! Sabalenka, out

Nicu Savin

Publicat 22/06/2023 la 19:41 GMT+3

Turneul WTA 250 de la Berlin este o competiție a surprizelor. Astăzi, Cori Gauff și Aryna Sabalenka au fost învinse de Ekaterina Alexandrova și Veronika Kudermetova, astfel că dintre primele 5 jucătoare cu statut de cap de serie, doar una a ajuns în sferturile de finală.

Aryna Sabalenka

Credit imagine: Eurosport

Tenisul pe iarbă produce de fiecare dată surprize majore, deoarece multe jucătoare cu un clasament bun nu excelează pe această suprafață. Turneul WTA 500 de la Berlin este cea mai bună dovadă în acest sens, în primele două tururi existând multe rezultate total neașteptate.
În runda inaugurală a părăsit competiția Ons Jabeur, finalistă anul trecut la Wimbledon și cap de serie 4 la turneul din Germania. Tunisianca a fost învinsă în două seturi de Jule Niemeier, o sportivă venită din calificări. Surprizele au continuat și în runda secundă, iar Elena Rybakina (cap de serie 2), campioană la All England Club în 2022 a cedat în 3 seturi în fața Donnei Vekic.

Sabalenka și Gauff, out de la Berlin! Doar una din primele 5 favorite a acces în sferturi

Astăzi a venit rândul altor două mari favorite să plece acasă. Cori Gauff, cap de serie 5, a pierdut în fața Ekaterinei Alexandrova, scor 4-6, 0-6, după numai o oră și 16 minute de joc.
Trebuie notat că rezultatul este surprinzător doar prin proporțiile scorului și prin diferența de clasament dintre cele două sportive, deoarece rusoaica traversează o formă excelentă, ea cucerind trofeul la s'Hertogenbosch săptămână trecută. Învinsa sa din finala turneului din Olanda, Veronika Kudermetova, a produs la rându-i o surpriză, învingând-o în două seturi (6-2, 7-6) pe Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii și principala favorită a turneului de la Berlin.
Așadar, dintre primele 5 favorite doar una s-a calificat în sferturile de finală. Este vorba despre Caroline Garcia (cap de serie 3), care nu a pierdut set în duelurile cu Sabine Lisicki și Jaimee Fourlis. Pentru un loc în semifinale, franțuzoaica se va duela cu Petra Kvitova (cap de serie 7), o specialistă a ierbii, care are în palmares două trofee la Wimbledon. În afară de cele două, doar Maria Sakkari va mai juca în sferturi, dintre jucătoarele cu statut de cap de serie. Elena a învins-o azi categoric pe Aliaksandra Sasnovich, scor 6-2, 6-1, și o va înfrunta pe Marketa Vondrousova în faza următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol