Bianca Andreescu a revenit în competiții anul acesta la Australian Open, după ce nu mai jucase din 2019, de la Turneul Campioanelor. În aceste condiții, bilanțul sportivei din Canada arată excelent. În 12 meciuri disputate în 2021, Bianca a câștigat nouă partide și a fost învinsă în doar trei partide. Jucătoarele care au reușit s-o învingă sunt Su-Wei Hsieh, Marie Bouzkova și Ashleigh Barty.
Bianca Andreescu a făcut o mutare excelentă înainte de turneul de la Miami și a adus în echipă un preparator fizic de top, Abdul Sillah. Acesta din urmă le-a mai pregătit în trecut pe Serena Williams, Sloane Stephens și Naomi Osaka. Sillah este cel care a sfătuit-o de altfel pe Andreescu să abandoneze în finala disputată la Miami în compania liderului mondial, Ashleigh Barty. Condusă cu 6-3, 4-0, jucătoarea de origine română nu a mai putut continua partida (a acuzat dureri la gleznă) și a abandonat.

Bianca Andreescu, anunț după retragerea de la Miami Open

Bad Homburg Open
Bianca Andreescu, învinsă în finala de la Bad Homburg! Caroline Garcia a revenit de la 0-1 la seturi
25/06/2022 LA 15:41
Pentru Bianca Andreescu ar fi urmat în mod firesc întâlnirea din cadrul "Billie Jean King Cup" (Fed Cup) dintre Canada și Serbia, întâlnire programată pe 16 și 17 aprilie la Kraljevo, în Serbia. Totuși, sportiva din Canada a anunțat că nu va participa de această dată la competiția pe echipe, chiar dacă accidentarea căpătată la Miami nu e atât de gravă.
"Vă mulțumesc tuturor pentru cuvintele de susținere, am cei mai buni fani din lume. Sunt bucuroasă să vă anunț că accidentarea mea nu e serioasă. Trebuie totuși să mă odihnesc și și fac puțină pregătire înainte de a reveni pe teren. Din păcate, nu voi fi capabilă să joc la Billie Jean King Cup. Iubesc să joc pentru Canada, dar asta e situația, nu a fost o decizie ușoară pentru mine. Vreau să fiu pregătită 100% pentru restul sezonului", a anunțat Bianca Andreescu.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Bad Homburg Open
Prima reacție a Simonei Halep după retragerea de la Bad Homburg! Cum și-a justificat decizia
24/06/2022 LA 11:05
Bad Homburg Open
Ora de start a duelului Simona Halep - Bianca Andreescu, din semifinalele de la Bad Homburg
23/06/2022 LA 18:21