În vârstă de 20 de ani, Bianca Andreescu este printre jucătoarele care își iau măsuri de precauție și vrea să evite pe cât posibil să intre în contact cu virusul care a pus stăpânire în ultimele zile și pe circuitul de tenis mondial. Începând de duminică, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki și Novak Djokovic au anunțat că s-au infectat cu noul coronavirus în urma participării la Adria Tour.
Prin urmare, Bianca Andreescu și-a luat deja prima măsură de precauție și s-a retras de la turneul demonstrativ Credit One Bank Invitational, programat să înceapă, marţi, la Charleston, Carolina de Sud, SUA. Ea a fost înlocuită cu sportiva americană Caroline Dolehide: "După o deliberare atentă cu echipa ei, Bianca a decis că a juca la un turneu demonstrativ este un pic prematur şi că va petrece acest timp continuând să-şi concentreze eforturile pe antrenamentele efectuate acasă cu echipa ei, pentru a se pregăti în vederea revenirii complete la meciuri", a anunţat agenţia Octagon, care o reprezintă pe Andreescu.

Bianca Andreescu își prelungește perioada de autoizolare

Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
Sportiva de origine română nu a mai disputat niciun meci din luna octombrie 2019, atunci când s-a accidentat la genunchi, la Turneul Campioanelor. Alte sportive înscrise la turneul demonstrativ sunt campioana Australian Open, Sofia Kenin, fosta ocupantă a locului I WTA Victoria Azarenka, campioana US Open din 2017, Sloane Stephens, şi campioana olimpică din 2016, Monica Puig.
Jucătoarele canadiene Leylah Fernandez şi Eugenie Bouchard joacă şi ele la turneul din această săptămână, parte a turului Re(Open) al Tennis Channel - o serie de evenimente demonstrative care au loc în timpul pandemiei cu scopul de a le oferi jucătoarelor profesioniste o șansă de a se antrena cât mai bine pentru momentul în care circuitul va reveni.

Măsuri de precauție bine stabilite la turneul demonstrativ din SUA

Sunt 16 jucătoare împărţite în două echipe, cu americancele Madison Keys şi Bethanie Mattek-Sands, în calitate de căpitani. Formatul include 16 meciuri de simplu şi opt de dublu. Pentru a asigura un mediu sigur pentru jucători şi staff, organizatorii turneului au colaborat strâns cu Universitatea de Medicină din Carolina de Sud, care a elaborat planul oficial de protocol sanitar şi de securitate al turneului.
Ghidul sanitar al turneului include: testare la faţa locului, teste zilnice de temperatură şi chestionarele de sănătate, echipament de dezinfectare în zone cu atingere ridicată, măşti de faţă obligatorii pentru tot personalul, cazare pentru jucătoare aflată la câţiva paşi de arenă. Turneul va avea un singur oficial, în timp ce copiii de mingi vor purta mănuşi şi vor folosi echipamente pentru a evita atingerea mingilor de tenis.
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
IERI LA 05:29
Tenis
Pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic: "Viața lui în circuit va deveni un iad!"
IERI LA 03:56