Bianca Andreescu câștigat trofeul "Lou Marsh", fiind votată în unanimitate. Printre nominalizații la premiul de cel mai bun sportiv canadian al anului 2019 s-au mai aflat Brooke Henderson (golf), Jordan Binnington (hochei pe gheață), Andre Da Grasse (atletism) și Mike Soroka (baseball).
Andreescu a fost surpriza anului 2019 în tenisul feminin. Sportiva de origine română a câștigat turneele de la Indian Wells, Toronto și US Open, terminând anul 2019 pe locul 5 WTA. Andreescu a fost foarte emoționată la decernarea trofeului.
Roland-Garros
EXCLUSIV | Bianca Andreescu, mesaj special pentru Simona Halep! Ce le-a transmis fanilor din România
IERI LA 20:28
Sunt atât de recunoscătoare pentru acest premiu! Nu mă așteptam să fiu prima jucătoare de tenis care să câștige, e incredibil. Succesul meu din acest an nu ar fi fost posibil fără toată susținerea Canadei. Sportul canadian a fost incredibil în acest an și cu siguranță sunt și alți sportivi care meritau o parte din acest premiu. Toți ne motivăm reciproc pentru a fi mai buni. Aștept cu nerăbdare să văd ce va aduce anul 2020. Sunt mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel
https://i.eurosport.com/2019/09/08/2672970.jpg

Bianca a intrat în elita sportului canadian

În trecut, acest trofeu a fost cucerit de jucătorii de hochei Wayne Gretzky, Sydney Crosby și Bobby Orr, de atletul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1996 în proba de 100 de metri Donovan Bailey sau de campionul mondial din Formula 1 Jacques Villeneuve.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
Internazionali BNL d'Italia
Swiatek bate la porțile istoriei! Bornele uluitoare atinse după ce a învins-o pe Andreescu, la Roma
13/05/2022 LA 15:46