Bianca Andreescu a stat pe tușă un an întreg, din cauza accidentărilor, după ce a dat lovitura carierei la US Open 2019, însă acum are vești bune, anunțând că este pregătită să revină. Canadianca în vârstă de 20 de ani și-a păstrat locul în Top 10 WTA, după ce formula de calcul a clasamentului a fost ajustată, atât în ATP, cât și în WTA, din cauza pandemiei de coronavirus, setându-și ca onbiectiv participarea la Australian Open 2021.
A șaptea jucătoare a lumii spune că se simte bine din punct de vedere fizic și că "sută la sută" va juca la primul turneu de Mare Șlem de anul viitor. Australian Open 2021 ar urma să înceapă pe data de 18 ianuarie, însă pentru moment nu știe exact dacă turneul se va putea ține sau în ce condiții.
"Sunt chiar foarte bine. Virusul m-a tras înapoi, au fost și câteva aspecte pe plan personal, dar acum sunt bine, mă antrenez din greu și aștept cu nerăbdare anul 2021. Sunt perfect sănătoasă. Nu pot spune că aș fi pregătită să joc un meci mâine, pentru că încă o iau pas cu pas, dar în câteva săptămâni voi fi acolo", a declarat Bianca Andreescu pentru Tennis Majors.
Tenis
Laver Cup: Stefanos Tsitsipas a rezolvat destul de repede partida cu Nick Kyrgios
ACUM 3 ORE

Bianca Andreescu, ascensiune formidabilă în WTA

Bianca Andreescu a fost jucătoarea-revelație a sezonului 2019, chiar dacă nu a putut evolua pe zgură și pe iarbă, din cauza accidentărilor. Titlul de la Indian Wells a consacrat-o încă din primăvară, însă marea lovitură a venit în toamnă, Andreescu impunându-se pe teren propriu la Rogers Cup și apoi la US Open, după finale în fața Serenei Williams.
Accidentările i-au limitat însă opțiunile la Turneul Campioanelor din 2019, care rămâne până în ziua de astăzi ultimul turneu la care ea a luat startul.
Bianca Andreescu este considerată în acest moment printre cele mai marketabile jucătoare din WTA, un mix de ambiție, răutate pozitivă pe terenul de tenis și forță.
Laver Cup
Laver Cup : Top 5. Cele mai frumose mingi din prima zi
ACUM 17 ORE
Tenis
Lovitura anului: Emma Răducanu este sfătuită să-l ia ca antrenor pe Darren Cahill
ACUM 17 ORE