Bianca Andreescu a stat pe tușă un an întreg, din cauza accidentărilor, după ce a dat lovitura carierei la US Open 2019, însă acum are vești bune, anunțând că este pregătită să revină. Canadianca în vârstă de 20 de ani și-a păstrat locul în Top 10 WTA, după ce formula de calcul a clasamentului a fost ajustată, atât în ATP, cât și în WTA, din cauza pandemiei de coronavirus, setându-și ca onbiectiv participarea la Australian Open 2021.
A șaptea jucătoare a lumii spune că se simte bine din punct de vedere fizic și că "sută la sută" va juca la primul turneu de Mare Șlem de anul viitor. Australian Open 2021 ar urma să înceapă pe data de 18 ianuarie, însă pentru moment nu știe exact dacă turneul se va putea ține sau în ce condiții.
"Sunt chiar foarte bine. Virusul m-a tras înapoi, au fost și câteva aspecte pe plan personal, dar acum sunt bine, mă antrenez din greu și aștept cu nerăbdare anul 2021. Sunt perfect sănătoasă. Nu pot spune că aș fi pregătită să joc un meci mâine, pentru că încă o iau pas cu pas, dar în câteva săptămâni voi fi acolo", a declarat Bianca Andreescu pentru Tennis Majors.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 7 ORE

Bianca Andreescu, ascensiune formidabilă în WTA

Bianca Andreescu a fost jucătoarea-revelație a sezonului 2019, chiar dacă nu a putut evolua pe zgură și pe iarbă, din cauza accidentărilor. Titlul de la Indian Wells a consacrat-o încă din primăvară, însă marea lovitură a venit în toamnă, Andreescu impunându-se pe teren propriu la Rogers Cup și apoi la US Open, după finale în fața Serenei Williams.
Accidentările i-au limitat însă opțiunile la Turneul Campioanelor din 2019, care rămâne până în ziua de astăzi ultimul turneu la care ea a luat startul.
Bianca Andreescu este considerată în acest moment printre cele mai marketabile jucătoare din WTA, un mix de ambiție, răutate pozitivă pe terenul de tenis și forță.
Roland Garros
Halep și Mouratoglou, vedetele unui super-reportaj CNN, înainte de Roland Garros
ACUM 10 ORE
Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon
Cameron Norrie a câștigat turneul de la Lyon
ACUM 10 ORE