Campioana de anul acesta de la US Open, Andreescu a învins-o în optimile de finală la Beijing pe Jennifer Brady, locul 66 WTA, scor 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 9 minute de joc.
Prin acest rezultat, Bianca Andreescu a bifat cea de-a 16-a victorie consecutivă. În continuare, Bianca o va întâlni la turneul din China pe fostul lider mondial din WTA, Naomi Osaka. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul feminin de tenis. Partida dintre Bianca și Naomi va avea loc vineri în ceea ce se anunță un duel extrem de interesant între două forțe ale tenisului mondial feminin.

Bianca Andreescu, de neoprit în circuit

Tenis
Sorana Cîrstea a dat prima lovitură din 2022. Un om școlit de la Academia lui Mouratoglou o va ajuta
02/01/2022 LA 07:37
Jucătoarea de tenis din Canada a condus la toate capitolele din meciul cu Brady. Ea a reușit cinci ași și a comis o singură dublă greșeală, în timp ce americanca a reușit doi ași, dar a comis patru duble greșeli. De asemenea, Bianca a înregistrat 63% pe primul serviciu, dar a și salvat patru puncte de break din patru. Ea a convertit patru puncte de break din 11 pe care le-a avut.
Brady a întâlnit patru puncte de break, însă nu a reușit să convertească niciuna. Americanca în vârstă de 24 de ani nu a avut cea mai bună zi la serviciu, asta pentru că i-a dat oportunitatea adversarei să facă break-ul de 11 ori în meci, iar procentajul pe propriul serviciu a fost sub 50%.

Naomi Osaka: "Trebuie să învăț de la Bianca"

La rândul ei, Naomi Osaka a eliminat-o în optimile de finală pe finalista de la Wuhan, Alison Riske, scor 6-4, 6-0, după o oră și 14 minute de joc. Osaka și Andreescu au cucerit ultimele trei turnee de Grand Slam desfășurate pe teren dur, iar în sferturi se vor confrunta pentru prima dată în circuitul feminin de tenis.
“O urmăream jucând la Toronto când eram acolo. Este evident faptul că e o jucătoare grozavă. Nu știu, simt că ea se descurcă mult mai bine acum decât o făceam eu atunci, așa că e totul foarte bine. Trebuie să învăț de la ea, de asemenea”, a spus Naomi Osaka la conferința de presă de după calificarea în sferturile de finală.
Australian Open
Karolina Pliskova, finalista de la Wimbledon, nu va putea fi prezentă la Australian Open
16/12/2021 LA 08:06
Australian Open
Bianca Andreescu, OUT de la Australian Open 2022! Motivul dureros pentru care nu merge la Melbourne
06/12/2021 LA 18:04